Noord-Holland steeds beter bereikbaar voor recreant en toerist

Wandelaars, fietsers en sloepvaarders kunnen gebruikmaken van een uitgebreid, eenduidig wandelnetwerk, fietsknooppuntennetwerk en sloepennetwerk. Daarmee wordt de provincie Noord-Holland steeds beter ontsloten voor recreanten en toeristen.

Met behulp van knooppuntborden, kaarten, websites en apps kunnen mensen makkelijk navigeren en hun weg door het landschap vinden. Recreanten kunnen zo zelf een route samenstellen, of een uitgestippelde route kiezen. Een netwerk van fietsknooppunten ligt sinds 2010 uitgespreid over de provincie.

Wandelen en varen
Sinds 2018 wordt de provincie bedekt met een uitgebreid sloepennetwerk. Met de aanleg van een nieuw wandelnetwerk in de Gooi- en Vechtstreek in 2019, wordt ook voor wandelaars een verbinding gemaakt met de rest van de provincie. De wandelnetwerken in de regio’s Amsterdam-Amstelland en Zuid Kennemerland volgen naar verwachting in 2020 en 2021.

De routenetwerken zijn een initiatief van samenwerkende overheden en terreinbeheerders in Noord-Holland. De aanleg en het beheer zijn financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, gemeenten en recreatieschappen.
Zie www.recreatienoordholland.nl/routes.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook