Nieuwjaarsborrel van het Wijksteunpunt De Meerwijk

Nieuwjaarsborrel van het Wijksteunpunt De Meerwijk

Op donderdagmiddag 16 januari vond de nieuwjaarsborrel plaats voor vrijwilligers die werken vanuit het Wijksteunpunt (WSP) De Meerwijk in Edam, waarin ook de bibliotheek is. In het WSP werken verschillende maatschappelijke organisaties. De medewerkers en vrijwilligers hebben met elkaar geproost op de prettige samenwerking en het nieuwe jaar.

Bij de nieuwjaarsborrel waren vrijwilligers die verschillende dingen doen: als maatje eenzame mensen bezoeken, 80-jarigen bezoeken en vragen hoe ze het thuis redden, mensen met de boodschappenbus ophalen, repaircafé, vluchtelingen begeleiden, hulp bieden op de dagbesteding en welkom-in-de-wijk-tasjes bezorgen bij nieuwe inwoners. 

Dagbesteding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (De Zorgcirkel), Wonen, Zorg en Welzijn advies en vrijwilligerssteunpunt (gemeente), ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte (MEE), burenhulp, cliëntondersteuning, maatschappelijk werk, mantelzorg (SMD), Vluchtelingenwerk en natuurlijk kan er in de bibliotheek een boek geleend worden en zijn er tal van andere activiteiten.

Wijksteunpunt de Meerwijk is elke werkdag geopend, tussen 9.00 en 12.00 uur is er inloopspreekuur. Hier is geen afspraak voor nodig. Telefonisch kunt u terecht via het telefoonnummer (0299) 39 15 07.
De bibliotheek is elke werkdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur (en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur).

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook