Nieuwe wijk wacht met smart op weg

Nieuwe wijk wacht met smart op weg

Door een samenloop van omstandigheden is de nieuwe woonwijk aan de Keetzijde al maanden niet bereikbaar via de hoofdader. Afgekeurde heipalen onder de toegangsweg vormen hiervan de oorzaak. Inmiddels zijn recent de duikers aangelegd en aangekleed met keien, waardoor een definitieve toegang dichterbij is gekomen.

De straten waar het om gaat dragen exotische namen als Lissabon, Genua en Singapore. De bewoners kunnen hun straat alleen in via de achterliggende weg, die straks weer voor het reguliere verkeer zal worden afgesloten. Want het idee was dat deze (mooie) wijk zich juist meer op ‘Edam’ zou moeten richten. Dat zal binnen afzienbare tijd gebeuren, is nu de verwachting.

Daarna zal ook de Keetzijde zelf onder handen worden genomen. De weg zal zo worden ingericht dat het verkeer van de weg geen racebaan kan maken. Ook wandelaars en fietsers krijgen meer ruimte.
De nieuw te maken toegangsweg zal richting het water zodanig worden ingericht dat bewoners aan de overzijde (Oorgat) in het donker geen last zullen ondervinden van de koplichten van auto’s. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook