Nieuwe wandelgids voor het Noord-Hollandpad

Recreatie Noord-Holland is de beheerder van het Noord-Hollandpad en blij met de nieuwe wandelgids. “Om ervoor te zorgen dat de wandelaar niet verdwaalt, wordt de route jaarlijks door ons onderworpen aan een algehele inspectie, zodat de bewegwijzering, overstapjes, infoborden en trekpontjes in orde zijn.

We hopen dat de gids veel nieuwe wandelaars zal aantrekken om het Noord-Hollandpad te gaan lopen,” aldus beheerder Roy Oosterom van Recreatie Noord-Holland.

De nieuwe wandelgids was hard nodig. Het aantal etappes op de route is het afgelopen jaar uitgebreid van 13 naar 16. De gids is uiteraard aangepast aan de nieuwe etappe-indeling, maar schenkt ook veel aandacht aan de variatie op het Noord-Hollandpad. Zo zijn de Wadden, Wieringerwaard, Eilandspolder en Tafelberg in ’t Gooi 4 totaal verschillende landschappen.

Het pad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad door de afwisselende binnenlanden van Noord-Holland. Het pad voert wandelaars langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. De hoofdroute is 284 km lang. Het startpunt is Texel en de wandelroute eindigt in Huizen. Ook is het mogelijk het Noord-Hollandpad in omgekeerde volgorde te lopen of te kiezen voor een of meerdere losse etappes.

Meer informatie over de wandelgids 'Noord-Hollandpad, wandelen van Texel naar het Gooi in 16 etappes' is te vinden op de website van het Noord-Hollandpad . Op deze website staat ook van elke etappe een uitgebreide routebeschrijving. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook