Nieuwe Seinpaal impuls voor breedte- en topsport Edam-Volendam

Ruim 46 jaar geleden landde er een helikopter bij de toen spiksplinternieuwe sporthal De Seinpaal in Volendam. Het was de eerste echte indoor sportaccommodatie in Volendam en Prins Claus was gekomen om de hal te openen. Gedurende die jaren werden er memorabele topwedstrijden gespeeld in verschillende takken van sport. De nieuwe hal moet nieuwe impulsen geven aan het sportklimaat in de gemeente. Zondag was de opening.

Zondagmorgen vulden de nieuwe tribunes zich met enkele honderden belangstellenden en betrokkenen om de opening mee te maken. Spreekstalmeester Leendert Klein vertelde dat negen jaar na de eerste plannen en slechts negen maanden na de onthulling van het bouwbord het zo ver was. Ook voor Chris de Boer - eigenaar van Mercuur Bouw - betekende het een feestelijke dag. Onder grote druk bouwde hij en zijn team, samen met tal van gespecialiseerde bedrijven, een prachtige hal, die onderdeel vormt van het recent gerenoveerde zwembad De Waterdam.
En alsof het nog niet genoeg is krijgt ook de jeu de boules vereniging een nieuw onderkomen, naast de hal.

De Seinpaal zal het onderkomen worden van onder meer Handbalvereniging Volendam, het zaalvoetbal de basketbal- en de badmintonvereniging.

Wethouder Vincent Tuijp was als jongetje aanwezig bij enkele zeer spannende en legendarische finales in de oude Seinpaal. Het inspireerde hem (en tal van andere jonge sporters) om ook op niveau op dat podium te belanden. Hij sprak zondag de verwachting uit dat de komende 50 jaar veel meer jongens en meisjes hun sportieve ambities en het plezier in sport kunnen waarmaken.

Nadat enkele grote amateur sporters, geflankeerd door jeugdige talenten, hun opwachting in de volle zaal mochten maken, was het de eer aan voormalig beheerder Jan Kwakman om de nieuwe hal officieel te openen. Hierna startte een kleurrijke lasershow. Volgend jaar wordt nog met een groot sportief evenement afscheid genomen van de oude Seinpaal. Die wordt daarna gesloopt om plaats te maken voor woningen.
De nieuwe hal heeft 5,5 miljoen euro gekost en is bijna energie neutraal opgeleverd.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook