Nieuwe objecten aangeboden aan Edams Museum

Nieuwe objecten aangeboden aan Edams Museum

“Verhalen van Edam; nieuwe aanwinsten uit het jaar 2021”

De heer Hein Molenaar uit Volendam met een van de drie kaarten die hij heeft geschonken aan het Edams museum.  “We hebben een aardig aantal kaarten in ons bezit, maar dit drietal kaarten wilden we graag hebben omdat ze kleiner van formaat zijn en ingekleurd of juist niet.”  Verder schonk Hein Molenaar een staalgravure.  “Struinend door het museumarchief kwamen we deze gravure niet tegen, dus een aanwinst voor de collectie!”

De Zwerver
De heer Bert Knispel, overbuurman van het Edams Museum, schonk het museum als aanvulling op de collectie van W.O.J. Nieuwenkamp een prachtig schaalmodel van zijn schip ‘De Zwerver’ én een maquette van een vaartje voor een diorama met het schip samen.
Daarnaast ansichtkaarten en folders van de Nieuwenkamproute zoals hij die lang geleden heeft gemaakt. En als klap op de vuurpijl schonk Bert Knispel een groot aantal boeken van Nieuwenkamp die in het museum verkocht kunnen worden. Janet Townsend, bijgestaan door Steef Reilingh, Joop van Blokland en Jan van Baar hebben deze lijvige collectie in ontvangst genomen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook