Nieuwe kansspelwet 2021

Nieuwe kansspelwet 2021

Het is momenteel voor Nederlandse aanbieders nog verboden om in Nederland online kansspelen aan te bieden. Hier komt binnen afzienbare tijd echter verandering in. In 2019 werd namelijk de nieuwe Kansspelwet aangenomen. De Kansspelautoriteit (Ksa), dat als  doel heeft consumenten te beschermen, kansspelverslaving te voorkomen en illegaliteit en criminaliteit tegen te gaan, streeft ernaar om de nieuwe wet op 1 januari 2021 in werking te laten treden.

Aanbod online kansspelen is al enorm
Ondanks dat kansspelen wettelijk gezien nog illegaal zijn, kunnen Nederlanders er al wel aan deelnemen. Er zijn namelijk steeds meer sites die kansspelen aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld in een live casino blackjack, roulette of poker spelen. Volgens de Nederlandse wet zijn Nederlandse aanbieders van deze kansspelen illegaal bezig. De Ksa kan Nederlandse partijen die toch online kansspelen aanbieden hiervoor beboeten.

Hoe ziet de nieuwe wet eruit?
De nieuwe wet die vanaf 1 januari 2021 in moet gaan, staat bekend als de Wet Kansspelen op afstand (Wet Koa). Deze wet maakt het mogelijk om legaal online kansspelen aan te bieden aan Nederlandse consumenten. De wet legaliseert weliswaar online kansspelen, maar alleen onder (zeer) strikte voorwaarden. Aanbieders van online kansspelen moeten bijvoorbeeld aan extra eisen voldoen voor wat betreft het voorkomen van verslavingen. En zo zijn er nog meer eisen om de kans op problemen onder spelers tot een minimum te beperken.

Aanbieders moeten een vergunning hebben
Het aanbieden van online kansspelen is straks alleen mogelijk door aanbieders die over een vergunning beschikken. Zodra de Wet Koa van kracht wordt, kunnen geïnteresseerden een vergunningsaanvraag indienen bij de Ksa. Deze instantie buigt zich vervolgens over de aanvragen en kijkt of een aanbieder recht heeft op een vergunning. Op basis van dit onderzoek wordt vervolgens besloten of de vergunning al dan niet toegekend wordt. De markt voor online kansspelen moet een half jaar na het ingaan van de nieuwe wet openen. Vanaf medio juli wordt het dus mogelijk om live dealer spellen en andere online kansspelen te spelen in Nederland.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook