Nieuwe fase voor OOG Edam

Nieuwe fase voor OOG Edam

Het is alweer 10 jaar geleden dat Cindy en Olaf de bestaande optiekzaak in Edam overnamen. Net terug van Bonaire, begonnen zij aan dit avontuur in het mooie Edam. Een week voordat OOG Edam geopend werd belandde notabene hun jongste dochter Zara met een ernstige infectie in het ziekenhuis. Overdag klussen in de winkel en ’s avonds wisselden ze elkaar af in het ziekenhuis om bij hun dochtertje te zijn. Dat was een start die niet helemaal optimaal was, maar gelukkig knapte ze na een week weer op en is alles toch nog goed gekomen.

Sindsdien is er wel wat veranderd. In het begin stonden ze vooral samen in de winkel. Gelukkig kwamen in het begin Ton en Nel de Graaf, het gezin met jonge kinderen regelmatig assisteren. Na enige tijd werd het duidelijk dat het steeds drukker werd. OOG Edam kreeg een regiofunctie, klanten kwamen overal vandaan. Ook werd OOG Edam een stageplaats voor verscheidene studenten. In 2016 kwam Thomas Kok in dienst met ruim 40 jaar ervaring. Thomas is een perfectionist. De wijze waarop hij de brillen maakt is pure ambacht en vakmanschap. Als het over optiek gaat, krijg je van hem een deskundig en eerlijk advies.      

Met Daniëlle wordt het team sinds 2019 versterkt. Zij kwam als stagiaire van de Optometrie HBO bij ons haar stage lopen. Zij behaalde als één van de eerste van haar jaar het diploma en studeerde daarmee als optometrist af. Omdat meteen al opviel dat Daniëlle zich snel ontwikkelde, wilden Olaf en Cindy na het behalen van het optometrie diploma, haar graag een vaste betrekking aanbieden. Na enkele maanden werd duidelijk dat zij meer kwaliteiten bezat. Ze moest een andere kans of uitdaging krijgen, vonden zij. Nou, die nieuwe uitdaging is gekomen! Daniëlle was klaar voor haar volgende stap; leidinggeven aan de winkel.

Terug naar Bonaire
Mede door Covid-19 waren Olaf en Cindy al eerder gaan denken. Ze wilden graag nog een keer een avontuur aangaan. Maar nu met hun reeds grotere dochters. Kwaliteit met het gezin voordat ze uitvliegen, dat was het. De puzzelstukjes leken in elkaar te vallen. Het was nu of nooit. Daniëlle een nieuwe kans en de familie Friederichs op avontuur.

In 2006 vertrokken zij met hun dochtertje Jade naar het eiland om er drie jaar te blijven wonen. Bonaire is altijd hun tweede thuis gebleven. De droom om ooit weer terug te keren was altijd aanwezig. Alleen nu met twee dochters.

Vrijwilligerswerk
Cindy werkte toentertijd bij dé surfplek van Bonaire. Olaf werkte daar als optometrist bij een plaatselijke optiek. Hij deed in samenwerking met de Fundashon Kuido di Bista i Oido (Stichting van Zicht en Horen) vrijwilligerswerk op het gebied van preventie van blindheid. Toentertijd was er veel presyptomatische diabetes en glaucoom, belangrijke oorzaken van blindheid.
Veel mensen vragen aan ze: Wat gaan jullie daar doen? Nou, Olaf gaat weer vrijwilligerswerk doen voor deze stichting en waarschijnlijk ook een paar dagen als optometrist werken, maar Iets doen voor het eiland, dat is wat ze beiden heel graag willen. Voor de rest laten ze alles op hun afkomen.

Tegenover de klanten vonden zij het best moeilijk. Zoveel leuke en trouwe klanten, waarmee ze veel plezier hebben beleefd. Met sommige klanten bouw je door de jaren heen een bijzondere band op. Je leert elkaar goed kennen en deelt veel met elkaar. Dat zullen ze zeker gaan missen.

Bouwvak gesloten
Cindy en Olaf blijven de eigenaren, maar met alle vertrouwen laten ze de winkel over aan Daniëlle, Thomas en Joke (net begonnen). Zij zijn nu de gezichten van de winkel. Tijdens vakanties van Daniëlle zal Olaf haar vervangen. Behalve komende bouwvak, dan is de winkel gesloten van dinsdag 27 juli tot en met zaterdag 7 augustus.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook