Nieuwe Artbike in kerstsfeer

Nieuwe Artbike in kerstsfeer

In 2012 stond er op eens een versierde fiets op de Beursbrug, hartje Edam. Een Artbike bleek, gemaakt door enkele creatievelingen die plaatsgenoten en bezoekers wilden verrassen met deze vriendelijke kunstuiting. Tientallen versies verder zijn het andere vrijwilligers die het stokje hebben overgenomen. Dat resulteerde deze maal in een kerstfiets, die eind van het jaar weer vervangen zal worden door een winterse versie.

In dit coronajaar leek ook bij dit project de sleet er in te komen. Na de zomer bleef de Beursbrug leeg. Wel stond er in het voorjaar en zomer een vrolijk exemplaar.

Reacties
De maakster van de huidige fiets vertelt dat zij weer heel wat uren heeft ingezet om een nieuwe versie te presenteren. “We hebben deze fiets al diverse keren gespoten. In de kringloopwinkel zoeken we vervolgens naar leuke accessoires. De reacties zijn nog steeds positief; dus we blijven dit nog wel even doen!”

Vrijwillige bijdrage
Om de materialen te bekostigen verschijnen er vanaf begin volgend jaar weer blikjes in een aantal winkels waarin een vrijwillige bijdrage kan worden gedoneerd. “Ook hebben we een facebookpagina (Artbike Edam, red) met informatie over de Artbike.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook