Nieuw bestuur EVC!

De noodkreet van de enige twee overgebleven bestuursleden van EVC (Henk Medik en Ruud van der Ploeg) heeft alsnog geleid tot een nieuw bestuur voor de Edamse Voetbal Club. Een groep dertigers heeft zich aangemeld om de club te gaan leiden. Voormalig selectiespeler Ard Oudejans wordt de nieuwe voorzitter.

Het is allemaal zeer snel gegaan, vertelt Ard (39) die afgelopen zondag gebeld werd door Frank Kwakman en daarna in gesprek ging met diverse EVC’ers om een bestuur te formeren. “Ik speel nu nog in EVC zaterdag 3 en daarnaast spelen we voetvolleybal. “Ik heb een mening over de club en de selectie en ik werd al eerder uitgedaagd om in het bestuur plaats te nemen. Maar ik heb een gezin met twee kleine kinderen en een drukke baan. En hield het daarom ook af.”

Na het telefoontje van zijn huidige teamgenoot begon Ard in korte tijd verschillende jongens te benaderen. “Toen bleek dat bijna iedereen wel zijn steentje wilde bijdragen. Op dit moment is er bij EVC veel onvrede. Dat straalt natuurlijk ook naar buiten toe uit. We willen dit keren en van EVC weer een gezellige vereniging voor spelers en bezoekers maken.”

Ard en zijn nieuwe bestuursleden willen dit doen door een duidelijke structuur op te zetten. ‘Ik zal daarvoor met alle bestuurders en commissieleden het takenpakket doornemen. Er is een helder taak- en functieboek vanuit de KNVB. Dat wil ik vertalen naar EVC.”

Oudejans verwacht dat dit de communicatie binnen de vereniging goed zal doen. Op de speciale jaarvergadering van afgelopen woensdag meldden ook Mark Picavet en Daan Keizer zich aan als vicevoorzitters. Frank Kwakman wil onder voorbehoud de nieuwe penningmeester worden, geholpen door Roy van Antwerpen en Michiel Westerneng.
Huidig eerste elftalspeler Ronald Schut en Leon Spoorenberg gaan zich bezig houden met sponsoring. ‘Daarnaast willen nog enkele leden functies in gaan vullen.”

Ard hoopt dat op deze wijze EVC gaat toewerken naar het 110-jarig bestaan in 2023. “Hopelijk gaat het ledenaantal weer groeien en keert het plezier in en rond het veld snel terug!”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook