Natuurpark de Broeckgouw in wording

Natuurpark de Broeckgouw in wording

De contouren worden steeds beter zichtbaar. Waar tot enkele jaren terug wat verloren schapen hun voedsel vonden in de groene weilanden, liggen sinds kort de verharde paden die over enkele jaren bevolkt moeten worden met wandelaars en fietsers. Hier komt natuurpark de Broeckgouw. De brug nabij de Edamse Molenbuurt is een verwijzing naar de kikkers, die de bouw hebben opgehouden maar die in diverse aan te leggen poelen weer een plek zullen krijgen.

Wandelaars kunnen uiteraard niet alleen vanaf de Standardmolen het nieuwe park benaderen. Ook vanuit de Jan Steenstraat loopt ene pad, dat zijn weg vervolgd richting de Zeesluis in Edam.

De grond is begin van dit jaar gedraineerd en vlak gemaakt. In het natuurprak komen verschillende waterpartijen en speelweiden. Met de beplanting van het gebied wordt binnenkort een aanvang genomen.
Hierna volgt de komst van diverse speeltoestellen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook