Natuurcursus voor ouders – IVN Waterland

IVN Waterland gaat een natuurcursus voor (groot)ouders en andere geïnteresseerden organiseren. 

Een natuurouder is iemand die het leuk en zinvol vindt om: samen met kinderen op onderzoek uit te gaan in de natuur. Iets te leren over natuur en leefomgeving. Leerkrachten van de basisschool te helpen bij de uitvoering van praktische natuurlessen.

In overleg met de leerkracht geef je één of meerdere keren per jaar een buitenles aan de klas. Je brengt je enthousiasme voor de natuur over op de kinderen door bijvoorbeeld met de kinderen een excursie te doen, bomenbingo of bodemdiertjes te onderzoeken.

Tijdens de Natuur Ouder Cursus krijg je heel praktische handvatten om met de kinderen op een leuke manier de natuur te laten beleven of onderzoek te doen. Naast theorielessen over planten, vogels, bomen, bodemdiertjes  ligt de nadruk tijdens de Natuur Ouder Cursus juist op de praktijk: je leert allerlei werkvormen zoals spelletjes, veldwerk en excursies. Het  IVN stelt ook materialen ter beschikking zoals leskisten, werkbladen en onderzoeksmaterialen.

De Natuur Ouder Cursus bestaat uit acht lessen theorie en acht praktijk. De cursus zal starten bij voldoende deelname en zal plaatsvinden van februari t/m mei 2020 op de tweede en vierde donderdagavond en  zaterdagochtend van de maand in Purmerend of Volendam. Van de deelnemers zal een kleine financiële  bijdrage worden gevraagd: 50,-  voor IVN leden en 75,- voor niet-leden. Je ontvangt het cursusboek gratis. Graag nu aanmelden wanneer u interesse heeft!
Annet Speelberg, IVN Waterland Coördinator Scholen Werkgroep. Email: aspeelberg@quicknet.nl   T. 06-10118379.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook