NAM ziet niets in nulmeting

Terwijl de NAM recent heeft aangegeven dat de kans op bevingen zoals die zich vorige week heeft voorgedaan in de Zeevang heel gering is, werd de Zeevang opgeschrikt door een kleine beving. De NAM werkt momenteel met installaties die gas halen uit de bodem bij een veld in Middelie. Daar zijn de laatste tijd enkele nieuwe putten geslagen. Ook in de Beemster wordt gas gewonnen.

Dorethy van Raaij (VVD-raadslid en inwoner van Hobrede) had een week voor de kleine beving vragen gesteld aan de NAM. Ze wil graag een nulmeting zien. Zodat de eventuele gevolgen gemonitord kunnen worden. De NAM heeft aangegeven dat zij hier geen heil in ziet. Een kleine week later vindt er een aardbeving plaats. Seismologen hebben aangegeven dat je niet in de toekomst kunt kijken of er meer bevingen zullen volgen.  Al ligt de link tussen de kleine beving en de gaswinning voor de hand.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook