Na ruim 100 jaar keert Albert Heijn terug in Edam


Rond 1907 was het een van de eerste vestigingen in ons land. Begonnen in Zaandam in 1887 werd na enige tijd ook in Edam een vestiging van de ondernemende Albert Heijn geopend. Een winkel in de Hoogstraat met prachtige raampartijen, tegenwoordig een woning. De familie Schippers runde de kruidenierswinkel die ook speciale wijnen verkocht. 

Pas in 1963 stopte de Albert Heijn-vestiging in de Edamse Hoogstraat om te verhuizen naar een ruimere locatie in de Kleine Kerkstraat, waar tegenwoordig Mode Only Ladies is gevestigd. 

Pas in 1978 werd de Albert Heijn winkel in Edam gesloten. Theo Schilder startte hierna in hetzelfde pand in de Kleine Kerkstraat een banketbakkerij. Ook Ronald Schot, de fietsspecialist, had er zijn winkel. De familie Schot woont nog altijd boven de huidige winkel.

Anno 2021 keert Albert Heijn weer terug in Edam. Nu in het voormalige filiaal van Deen waar uiteraard veel meer ruimte is voor een hedendaagse supermarkt.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook