Na dertig jaar weer nieuwe woningen Edam

Na dertig jaar weer nieuwe woningen Edam

Het was donderdagmiddag druk bij de officiële handeling behorende bij de eerste fase Keetzijde in Edam. Dit deelplan van de Broeckgouw ligt op ‘Edams grondgebied’.  Op enkele inbreilocaties na de eerste nieuwbouwwijk sinds het gereed komen van de Molenbuurt, eind jaren tachtig. Veel aanwezigen waren dan ook zeer blij met deze kans op een mooie nieuw bestaan in een groene omgeving.

In het eerste gedeelte van de nieuwe wijk komen in totaal 35 woningen. Later wordt dit aangevuld met nog eens 24 huurwoningen (Wooncompagnie), enkele vrije kavels (6) en diverse koophuizen. In totaal 88 woningen.

De nieuwe bewoners mochten donderdag hun naam of een boodschap plaatsen op de eerste betonnen palen. Die gaan deze week de grond in.

Komende week start alweer de tweede verkoopronde in PX en De Singel. Dan kunnen belangstellenden zich ook inschrijven.
Wethouder Koning roemde donderdag de kwaliteit van de Broeckgouw en het aantal voorzieningen. De komende jaren zullen nog zo’n 400 woningen worden gebouwd, inclusief een Woonzorg Complex.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook