Muziek en theater in de Harmonie

Muziek en theater in de Harmonie

De Jaydees zijn vijf muzikanten die elkaar vonden in hun onblusbare passie voor (alt) country en americana.  Tijdens sessies in afgelegen schuren, geblindeerde garages en kaarsverlichte zolders schaafden zij, slechts gewapend met akoestische, houten instrumenten en fluwelen stemmen aan een authentiek, natuurlijk geluid.
Wat betreft invloeden/referentiekader mag je denken aan Neil Young, Townes van Zandt, Gram Parsons of George Jones maar ook aan nieuwere namen als Gillian Welch, Howe Gelb, Daniel Romano en Ryan Adams.
Zondag 26 mei 17.00 uur.

‘Forever 27’ met Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten
Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse e.a.. De artiesten van de 27 club inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+).
Topmuzikanten Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier. De songs krijgen een extra dimensie door het creatieve bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem van Beatrice.

Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stem-actrice. In de jaren negentig was ze succesvol met de band Beeswamp en maakte een geslaagde overstap naar het theater.
Gitarist Erwin van Ligten werkte samen met musici als Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Julya Lo’ko, Frederique Spigt, the Alessi Brothers en Berget Lewis. De Volkskrant noemt hem ‘de Nederlandse Ry Cooder’ ‘Forever 27’ is een feestje!
Kaarten www.harmonie-edam.nl Donderdag 6 juni 21.00 uur.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook