Motie van treurnis

Volendam80 heeft donderdag een motie van treurnis ingediend tegen wethouder Koning (ruimtelijke ordening). De grootste oppositiepartij verwijt de wethouder ´broddelwerk´ waar het gaat om de verkoop van grond voor een woningbouwplan op de locatie Kraaiennest in Oosthuizen aan een ontwikkelaar.

Ontwikkelaar Tunnelpad BV gaat daar tien starters- en 18 doorstroomwoningen bouwen. Deze gaf vorig jaar aan dat de openbare ruimte geen onderdeel uitmaakte van het bod. Nu draait de gemeente voor de inrichting van de openbare ruimte op.  En die kosten zijn veel hoger dan vooraf bedacht. Er is nog een aanvulling van € 55.000,- nodig om dit te realiseren. De raad wil dat de wethouder nog een keer met de ontwikkelaar in gesprek gaat over dit onderwerp.

Wethouder Koning zag dat in eerste instantie niet echt zitten. Nadat er werd aangedrongen vanuit de coalitie (CDA en VVD) om dit alsnog te doen, ging hij schoorvoetend akkoord.

Voor Volendam80 was dit niet genoeg. Angelique Bootsman noemde het een grove blunder en drong aan op onderzoek vanuit de rekenkamercommissie. Haar motie werd alleen gesteund door GroenLinks.

De motie ontaardde in een ruzie tussen Loek Kras (Lijst Kras) en Angelique Bootsman. Kras wees op een eerdere ´deal´ van voormalig wethouder Kes (Volendam80) waarin hij haar beschuldigde miljoenen te hebben misgelopen bij een mislukte poging om het industrieterrein Oosthuizerweg in Edam verder uit te breiden.  ´Ik snap dat jullie nu over € 55.000,- vallen`, was zijn cynische reactie. Bootsman noemde dit klinkklare onzin, waarna burgemeester Sievers de discussie resoluut afkapte.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook