Monnikenwerk vrijwilligers leidt tot prachtige expositie Volendams Museum

Monnikenwerk vrijwilligers leidt tot prachtige expositie Volendams Museum

De nieuwe expositie ‘Geboorte, Trouw en Rouw’ in het Volendams Museum geeft een intiem beeld van het leven in het kleine vissersdorp gedurende de laatste 150 jaar. Afgelopen zaterdag vond de opening plaats met als hoofdgast pastoor Stomph, die gedurende zijn werkzame leven ontzettend veel Volendammers heeft zien opgroeien en sterven. Het museum heeft naast de seizoen expositie nog tal van extra’s uitgewerkt waar de liefde voor het dorp vanaf spat!

De vrijwilligers van het museum hebben monnikenwerk verricht! Tot in detail is bijvoorbeeld de kapperszaak van Crelis Schilder ingericht. Een lust voor het oog. Ook het 100-jarig jubileum van fanfarecorps Wilhelmina heeft een plek gekregen in de nieuwe expositie. En wat te denken van de huiskamer waarin een nieuwbakken gezin het huwelijksfeest viert met familie en vrienden.
Even verderop waan je je op school tijdens de muziekles van Jentje Buijs.

Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer, kleur en charme. De tentoonstelling toont via allerlei uitingsvormen het leven in de kleine katholieke gemeenschap die Volendam ruim 100 jaar geleden nog was.

Overbodig om te zeggen dat het voor jong en oud een aanrader is om een bezoek te brengen aan het Volendams Museum.
Het museum is vanaf heden elke dag open tussen 10.00 en 17.00 uur.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook