ModeOnlyLadies viert tienjarig bestaan

ModeOnlyLadies viert tienjarig bestaan

Wilma Mol en Marga Guijt verrassen trouwe klanten met aantrekkelijke jubileumacties

Haar passie voor fashion én shoppen zorgde ervoor dat Wilma Mol tien jaar geleden een trendy damesmode zaak opende in de Kleine Kerkstraat in Edam. Juist in Edam want de jonge onderneemster -  toen slechts 28 jaar jong -  wilde een nieuw en uniek concept neerzetten met eigentijdse merken voor stoere en casual kleding waar jonge vrouwen en hun hippe moeders blij van zouden worden. Na tien succesvolle jaren kan gesteld worden dat ModeOnlyLadies een blijvertje is. Begin dit jaar is er een Mol bijgekomen. Samen met haar nichtje Marga richt Wilma zich met heel veel plezier op de toekomst. Maar eerst wordt natuurlijk uitgebreid stilgestaan bij het tienjarig jubileum.

In het afgelopen decennium is er, volgens Wilma, eigenlijk weinig veranderd. “Ik zit nog steeds in het mooie pandje, met onderscheidende merken en ja, er komen echt aardig wat jonge vrouwen met hun moeders shoppen. Dus doel bereikt. Er verandert natuurlijk ieder seizoen wel iets. Er komt een merk bij, er gaat een merk weg. Het is belangrijk om die mix te houden van de leukste merken. Daarvoor ben ik steeds op pad. Naar beurzen, inspiratie opdoen in andere steden. Zo blijf je op de hoogte van de mode en wat de merken doen.”

Heel divers
Een merk moet bij ModeOnlyLadies passen, draagbaar zijn maar net even meer. Het moet kleding zijn die je altijd kan dragen; kleding voor naar het werk maar ook een outfit voor een feestje. “Daarom hebben we zoveel verschillende merken. We willen jong en wat ouder graag leuk aan kunnen kleden.”

Samenwerking bevalt
Wat wel veranderd is, is dat Wilma het niet meer helemaal alleen doet. “Ik heb negen jaar lang de winkel in m’n eentje gedaan. Altijd geholpen door leuke meiden die bij mij in dienst waren. Maar de verantwoordelijkheid en de vele uren die gemoeid zijn met een eigen zaak en het actief bezig zijn in het Edamse ondernemerswereldje slokten mijn privéleven op. Ik vond het tijd worden meer tijd voor mezelf te hebben. En toen kwam mijn nichtje Marga om de hoek kijken en besloten we om het vanaf 2020 samen te doen. De beste stap in de afgelopen tien jaar. We hebben er samen zoveel plezier in. Er gaat weer een frisse wind door de zaak en er is zoveel positieve energie dat het weer als hobby voelt. En zo is mijn droom tien jaar terug ook begonnen. Om meer te doen met mijn hobby, de mode.”

Coronatijdperk
Wilma is trots dat klanten haar al die tijd steeds zó goed wisten te vinden. En dat geldt ook voor de afgelopen maanden. “We zijn heel erg blij met alle klanten die vooral in de lastige periode de lokale ondernemers hebben gesteund. Dat hebben we echt gevoeld. Iedereen is gewoon blijven komen, juist omdat ze bij ons op hun gemak rustig rond kunnen kijken.”

Herfsttinten
Inmiddels heeft de herfst ook bij ModeOnlyLadies zijn intrede gedaan. “Deze herfst zien we veel aardetinten, echte herfstkleuren”, vertelt Wilma. “Mooi bruin in verschillende varianten, van roestbruin naar zandkleuren. Met frisse accenten van oranje, geel en groen. Hele vrolijke najaarsmode dus. Daarnaast ook veel prints, veel bloemen maar ook de dierenprint is nog steeds favoriet. Opvallend is dat de broek met uitlopende pijp weer helemaal terug is. Daar moeten klanten vaak weer even aan wennen. Maar wij zeggen gewoon: ‘dit seizoen moet die broek in je kast’.”

Jubileumactie
ModeOnlyLadies laat het jubileum niet stilletjes voorbij gaan. Van dinsdag 22 tot en met zondag 27 september geldt 10 procent korting op de hele collectie. Bij besteding van 100 euro ontvangen klanten bovendien een mooie tas en het traditionele jubileum mokje. En ook op social media zijn leuke prijzen te winnen. Dus check FB en Instagram en blijf op de hoogte!
Carla Knelange

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook