Mode Only Ladies aangevuld met de mooiste en leukste hebbedingetjes voor thuis

‘Edam is toe aan een dosis nieuwe energie!’

Het liefst wil ze het niet hebben over de problemen in de Edamse binnenstad. Maar ook Mode Only Ladies heeft indirect last van de brand. En aan de lange, hete zomer leek maar geen einde te komen. “Edam heeft echt behoefte aan nieuw elan”, vertelt Wilma Mol. “Ik hoop dan ook zo dat de herbouw van de Hoogstraat niet nog langer gaat duren dan de genoemde startdatum eind 2019.” Zelf gaat ze de bakens deze maand iets verzetten. Naast de mooiste dameskleding wordt de winkel in de Kleine Kerkstraat ook gevuld met leuke en betaalbare woonaccessoires. M.O.L. speelt daarmee in op een trend die al langer succesvol is.

“De komst van nieuwe winkels en woningen in de Hoogstraat en op het Korsnäs-terrein moet voor positiviteit gaan zorgen. En ook Willig zou nu aan de slag moeten gaan. Ik geloof nog steeds in de kansen voor dit mooie stadje. Het toerisme is de laatste jaren echt fors gegroeid. Ook wij merken dat. Ik hoop dan ook dat een ondernemende geest inspeelt op de behoefte om bijvoorbeeld een leuke broodjeszaak annex koffiehuis te starten. Daar is echt behoefte aan. Zelf mis ik nog steeds de drogisterij. Wellicht dat in de Hoogstraat een gecombineerde winkel er voor gaat zorgen dat de basisbehoeften weer terugkeren in het centrum.”

Toerisme
Hoewel het toerisme groeit, ligt dat voor een modezaak toch anders. Wilma verkoopt wel meer losse accessoires zoals sjaals of tassen aan bezoekers van buiten de stad. “Maar de meeste toeristen hebben te weinig tijd om kleding te passen.”

Samenwerken
Wilma is positief over de samenwerking met Volendam die heeft geleid tot één gezamenlijke Sintactie. “Zeker in deze regio leeft het Sint Nicolaasfeest weer enorm.  Het is een mooie overgang naar de drukke tijd voor Kerstmis.

Feestdagen
Ze heeft een mooie collectie ingekocht richting de feestdagen. “Heel veel metallic kleuren, feestelijke jurkjes met kant en bloemen. Alles heel vrouwelijk!”
Ook de herfstcollectie ziet er prachtig uit. Warme tinten met veel oker, oranjerood, bloemenprints en zachte, rijke stoffen.

Hebbedingen en cadeaus
In de ruimte bij de paskamer heeft ze sinds enige tijd een mooie uitstalling van producten van het merk YAYA bestaande uit mooi serviesgoed, unieke en ludieke kandelaars, sieraden, geurtjes voor in huis, verfijnde kaarsjes, leren portefeuilles, tassen, opvallende sieraadhouders en bijzondere kaarten.
“Dit wordt binnenkort uitgebreid met artikelen van het merk Zusss. Hiermee richten we ons op lifestyle en interieur met unieke hebbedingetjes, cadeautjes en de mooiste artikelen voor in huis. En alles ook nog eens leuk geprijsd!”

Kerstpresentatie
Op zondag 25 november houdt Wilma haar jaarlijkse Kerstpresentatie, de dag dat ook Sas Bloemiste de nieuwe kerstcollectie presenteert.

Straat extra verlicht
Enkele weken later, op vrijdag 14 december, presenteren alle winkeliers van de Kleine Kerkstraat en Lingerzijde zich tijdens een gezellige avond waarbij speciale aanbiedingen worden geboden en de wintercollectie getoond.  “Bij de Speeltoren schenken we op een winterterras een glas glühwein en warme chocolademelk. De straten zullen extra gezellig worden verlicht!”

Mode Only Ladies is zeven dagen per week open. Op maandag tussen 12.00-16.00 uur. Op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00-18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Zondag is de winkel open tussen 12.00 en 16.00 uur.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook