Minicursus Wilde Planten en Bomen

Na het succes van 2017 organiseert de plantenwerkgroep van IVN Waterland ook dit jaar weer een minicursus wilde planten. Ditmaal besteden we een extra avond en een excursie over bomen en struiken.

De cursus is verdeeld in drie avonden en drie excursies. De data zijn: 16 en 19 mei. 23 en 26 mei. 3 en 6 oktober.

Tijdens de eerste avond hebben we het onder andere over de bouw van een plant en over de kenmerken waaraan je een plant kunt herkennen. Hierbij wordt theorie afgewisseld door een practicum waar je zelf aan de slag moet.
Op de tweede avond gaan we ruimer kijken naar planten. Wat is onder andere het nut van planten en wat is de relatie tussen planten en leefomgeving? 

Bij de eerste excursie kunnen de cursisten de opgedane kennis testen in het veld.   Tijdens de tweede excursie komt de nadruk te liggen op  geneeskrachtige, eetbare en giftige planten. De derde avond vindt in het najaar plaats en gaat dan over bomen, struiken, vruchten, zaden en andere herfstverschijnselen. Ook tijdens deze avond en de excursie is veel plaats voor zelf ontdekken.

Na deze cursus zul je waarschijnlijk heel anders kijken naar de natuur. 
De avonden zijn in Fort Edam, Oorgat 10, 1135 CR Edam. De locaties en de tijden voor de excursies worden tijdens de avonden bekend gemaakt. 
Kosten: € 25,- per persoon ; van IVN-leden en donateurs vragen wij € 5,-. Voor meer informatie en aanmelden:  Tanja Verbij-Tol  via plantenwerkgroep.ivnw@gmail.com of via  tel 06 38709317, bij voorkeur WhatsApp.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook