‘Mina’ heeft nu ook een mediterrane verswinkel in Volendam

‘Mina’ heeft nu ook een mediterrane verswinkel in Volendam

Maandag 31 mei opende ‘Mina’ een tweede mediterrane vestiging in de gemeente Edam-Volendam. Vanuit een professionele keuken zullen de winkels in de Burgemeester van Baarstraat 12 (Volendam) en de Keizersgracht 2 (Edam) bevoorraad worden met een keur aan heerlijke gerechten uit maar liefst zeven landen!

Begonnen in 2016 in Edam is het familiebedrijf in de loop der jaren gegroeid van een Libanese verszaak met tal van aanvullingen op het gebied van eten en drinken, naar een winkel met een overvloed aan heerlijk verse specialiteiten. De groei kwam er echt in toen Biba in 2017 tijdens de College Tour van Twan Huys de eerste prijs won met haar hummus. Dit in het bijzijn van de bekende kok Yotam Ottolanghi. 

Kookkunsten Biba
Ab Khamis heeft zijn baan als accountmanager opgezegd om samen met zijn broer Gabriël  en uiteraard moeder Biba de twee winkels te runnen. Laatstgenoemde is de spil van de onderneming. “Haar kookkunst heeft ze geleerd van onze oma in Libanon en als chef-kok. Het gaat om kennis van vele generaties bestaande uit specialiteiten uit verschillende mediterrane landen.”

Mina verwijst naar het dorpje waar zijn moeder is geboren. Zelf stond zijn wieg op Cyprus nadat zijn vader daar werk had gevonden. Later kwamen zij naar Nederland waar ze in Edam-Volendam een woning vonden.

Mooie uitstraling
De gerechten die vanaf heden te vinden zijn in beide winkels zijn specialiteiten uit Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije, Libanon en Marokko. De winkel in Volendam is volledig nieuw ingericht. Samen met onder meer Grafisch Goed uit Volendam is de winkel in een luxe jasje gegoten waarin niet alleen groente en fruit worden gepresenteerd, maar ook 300 soorten kruiden, 15 soorten Baklava in samenwerking met een Turkse bakker, diverse olijfolieën en azijnen, veel wijnen, tapas, pasta’s, rijst, honing en uiteraard tal van mediterrane specialiteiten uit genoemde landen rond de Middellandse Zee. Ook komt er een grote notenbar met vooral ongezouten noten. “Een mooie vleesvervanger in tijden dat het bewustzijn om minder vlees te eten alleen maar groeit!”

“Het is daarmee de eerste mediterrane verswinkel in de regio!”  Ab ziet enorm uit naar de nieuwe activiteiten. Vanuit de Volendamse winkel met een prachtige uitstraling - zowel binnen en buiten - zal ook de Edamse klantenkring worden bediend.

Edam
De winkel in Edam moet binnen nu en twee jaar ook flink verbouwd worden. “In Volendam zijn we zo’n drie maanden bezig geweest om alles op orde te krijgen. De voormalige dierenwinkel was gedateerd en is nu omgetoverd in een warme, moderne en zeer overzichtelijke zaak vol specialiteiten!”

Opening
Burgemeester Sievers opende maandag de winkel die zes dagen in de week open is (behalve op zondag). De winkel in Edam is zelfs zeven dagen per week geopend.
Over enkele weken wordt de website gelanceerd: www.mina-verswinkel.nl
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook