Middel-dure huurwoningen op locatie Botterschool

Middel-dure huurwoningen op locatie Botterschool

De gemeente Edam-Volendam heeft ervoor gekozen om op het terrein waar nu nog de lokalen van de voormalige Botterschool staan, een plan te ontwikkelen dat  voorziet in 28 huurwoningen. Het gaat alleen niet om sociale woningbouw maar om de verhuur van middel-dure woningen.

Wooncompagnie is dan ook niet in beeld bij dit project. Leendert Klein, gemeentevoorlichter, meldt dat de herontwikkeling wordt uitgevoerd door het bedrijf Van Wijnen, een groot bedrijf dat landelijk opereert.

De gemeente is op dit moment in overleg met de ontwikkelaar om te komen tot een plan. Ook zal een datum worden gezocht om in contact te treden met omwonenden. “De verwachting is dat dit kwartaal een informatie- c.q. participatieavond kan worden gehouden, uiterlijk in maart.”

Schetsfase
Inge Schepers, woordvoerder van Van Wijnen - locatie Gorredijk – licht toe dat de ontwikkeling zich nog in de schetsfase begeeft. “Het wijzigen van het bestemmingsplan zit nog in de voorbereiding. Wel is er al overeenstemming met de gemeente Edam-Volendam.”

Gezinswoningen
De 28 eengezinswoningen zullen verhuurd worden via een externe partij en komen uit op een huur tussen de 720 en 1000 euro. “Het gaat om twee-laags woningen voorzien van een zadeldak. Ze zullen in drie blokjes gegroepeerd worden.”
De woningen zijn niet specifiek voor een bepaalde doelgroep. “Het gaat hier om gangbare gezinswoningen.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook