Met Zang Edam de feestdagen in


Met Zang Edam de feestdagen in


Op vrijdagavond 17 december kunt u vanaf 20.00 uur komen luisteren naar het kerstconcert van Zang Edam in de Grote Kerk van Edam.

Of je nu de geboorte van Christus viert, of de herinwijding van de tempel in Jeruzalem, of het weer lengen van de dagen – voor vrijwel iedereen is december van oudsher een feestmaand. Zeker nu, na ruim anderhalf jaar corona-beperkingen. Daar hoort natuurlijk feestelijke muziek bij. Johann Sebastian Bach heeft voor deze periode de feestmuziek bij uitstek geschreven: het magistrale Weihnachtsoratorium. Van de oorspronkelijke zes cantates gaat Zang Edam er dit jaar vier uitvoeren. 

Zoals gewoonlijk zal het koor begeleid worden door professionele musici: het Nationaal Symfonisch Kamerorkest zorgt weer voor de instrumentale begeleiding en de solopartijen worden vertolkt door vier gerenommeerde zangers: sopraan Selma Harkink, alt Marleene Goldstein, tenor Sebastian Brouwer en bas Berend Eijkhout. Selma Harkink en Sebastian Brouwer stonden al enkele keren eerder op het podium bij Zang Edam. Onder de inspirerende leiding van  dirigent Benjamin Bakker gaat dit ongetwijfeld weer een prachtig concert worden.

In de ambiance van de 15e-eeuwse Grote Kerk komt deze muziek volledig tot zijn recht. Ook dit jaar gaat het koor de kerk extra fraai aankleden, waardoor dit concert een lust wordt voor oog en oor. Mocht u overwegen zelf in een klassiek koor te gaan zingen, dan is dit een uitstekende gelegenheid om te ervaren hoe mooi dat kan zijn.

Vanaf 14 november zijn kaarten in de voorverkoop à €27 te verkrijgen via de website van Zang Edam www.zangedam.nl, bij individuele koorleden en bij de bekende voorverkoopadressen: in Edam bij boekhandel Het Pakhuys, Kathelijne’s Trouvailles en VVV-Edam; in Volendam bij Jan Cas Sombroek en VVV-Volendam. Wie een donateurskaart koopt voor €10 extra steunt Zang Edam en is bovendien verzekerd van een mooie plaats. De voorverkoop eindigt op 15 december. Bij aanvang in de kerk betaalt u €30,- voor een toegangskaart.
Houd er rekening mee dat bij binnenkomst om een geldig corona-toegangsbewijs (QR-code) gevraagd zal worden. Ook eventuele verdere corona-maatregelen zullen worden toegepast.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook