Met originele Amerikaanse schoolbus vanuit Edam de natuur in!

Met originele Amerikaanse schoolbus vanuit Edam de natuur in!


Vanuit een originele Amerikaanse schoolbus kunt u duizenden trekvogels ontdekken in De Zeevang. Tijdens de rit door het polderlandschap zullen ervaren vogelkenners met telescopen meereizen en uitleg geven over de vogelrijkdom van dit unieke gebied. Bij molen ‘De Breek’ in Etersheim aangekomen wordt u ontvangen met een warme kop koffie en natuurlijk een stuk van de beroemde appeltaart. Al daar vertelt Lia Vriend over het landschap en waarom dit gebied zo bijzonder is.

 

Dit is in een notendop het exclusieve programma dat de KNNV, vereniging voor veldbiologie, afdeling Hoorn/West-Friesland deze dag aanbiedt. Het doel van deze tocht is mensen kennis te laten maken met dit natuurgebied van internationale betekenis.
Vogels zoeken
U vertrekt uit Edam en rijden over de kleine polderweggetjes op zoek naar de grote groepen vogels; zo’n groep kan soms duizenden individuen tellen. Maar ook een solitaire vogel zoals de Slechtvalk zullen we kunnen bewonderen. Misschien is hij wel bezig met zijn spectaculaire jachtmethode en stuiven de Smienten alle kanten uit.
De telescopen om de vogels goed te bekijken zullen opgezet worden en de vogelaars geven u uitleg. Na ongeveer een uur wordt molen De Breek aangedaan. Lia Vriend, een bekend geografe, zal een inleiding houden over het landschap van De Zeevang door de eeuwen heen. Vervolgens gaan we weer op pad om weer te eindigen in Edam.
Overwinteraars
Deze unieke kans om deze overwinterende vogels onder begeleiding van ervaren vogelkenners te zien, vindt plaats op zondag 22 november. De gele oldtimer schoolbus vertrekt om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Grote Kerk van Edam. Deelname aan deze vier uur durende excursie bedraagt € 7,50 inclusief koffie/thee en taart. Het aantal deelnemers is beperkt, dus geef u snel op.
Voor opgave en informatie kunt u liefst mailen naar trudywinthorst@quicknet.nl. Maar bellen kan ook: 06 30 02 18 16.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook