Merel Conijn nu ook de beste van Europa

Merel Conijn nu ook de beste van Europa

Op de Vikingrace die in Heerenveen op het ijs van Thialf verreden werd reed Merel Conijn uit Edam, een zeer sterk toermooi.  Op het toernooi dat bekend staat als het officieus Europees kampioenschap voor de junioren C en B, reed Merel op alle 4 afstanden PR’s. Dat leverde haar 2 gouden en 1 zilveren afstand medaille op. En tevens de eerste plaats in het algemeen klassement.

Net zoals op het NK allround was Isabel Grevelt, Merel haar grootste uitdaagster. Maar ook de Duitse Victoria Stirneman en de Italiaanse Laura Peveri waren sterke tegenstanders. Op de openingsafstand  500m leek Isabel Grevelt al een beslissende tik uit te delen door een voorsprong te nemen van 1,1 seconden, en een zeer scherpe tijd van 39,68 neer te zetten.

Maar Merel wist de opgelopen achterstand op de 1500m direct weer ongedaan te maken door in bijna een championshiprecord van 2,02,42 te rijden. Op de 2e dag was de opgave om op de 1000m de schade te beperken om vervolgens op de 3000m toe te slaan. Op de 1000m die vaak het minst succesvol voor Merel is, verraste Merel door Isabel te verslaan in de beste Nederlandse seizoentijd, 1,18,81.

Merel kon het zelf niet  bevatten. 1 op de 1000m. Op de slotafstand 3000m had Merel daardoor maar 0,9 seconden goed te maken. In het rechtstreekse duel met Isabel liet Merel er geen gras overgroeien. En reed direct bij haar tegenstandster weg, om vervolgens 10 seconden eerder te finishen.

Alleen de Italiaanse Peveri bleek een kleine 2 seconden sneller te zijn, in de tijd van 4,16,22 en won op de 3km het goud. Voor Merel betekend dit resultaat weer een flinke stap vooruit en weet dat ze zich internationaal ook kan meten. Een aantal van de deelnemers reed dit jaar al worldcup voor junioren. Merel ziet deelname aan de worldcup volgend jaar  als  het volgende doel.

Uitslag klassement: 1 Conijn, 2 Grevelt, 3 Stirneman.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook