Merel Conijn 1e op NK schaatsen 3 kilometer!

Zaterdag reed Merel het NK afstanden voor de 3000 meter in Enschede. Ze stond voor een zware opgave. Ze reed namelijk twee wedstrijden op een dag, s middags het NK sprint (500 en 1000m), en s avond het NK 3 km.

Op de 3 km was ze een van de kanshebbers, maar waar haar tegenstanders veelal zich konden concentreren op een afstand, reed Merel alle afstanden. Het werd mede daardoor een spannende strijd. Merel moest een pr rijden om Nederlands kampioen te worden. En dat deed ze, in een tijd van 4,22, 94. 2 seconden sneller dan de nummer 2. Merel die nog B junior is reed zelfs harder dan de beste A junior, wat de prestatie extra glans geeft.

Ook op de sprint reed Merel een goed toernooi op de eerste dag, een 3 e plaats op de 500 m in een pr van 40,94. En op de 1000 m een 4e tijd. Goed voor de derde plaats in het tussenklassement. Zondag wordt de 2e serie gereden. Die konden we deze editie niet meer meenemen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook