Meld illegaal vuurwerk!

Helaas hebben veel inwoners van onze gemeente het inmiddels gemerkt: er is illegaal vuurwerk in omloop. De zogenaamde Cobra’s, en ook mortierladingen en nitraatbommen. Dit soort illegaal vuurwerk is veel krachtiger dan het normale, goedgekeurde consumentenvuurwerk. Met deze illegale explosieven is er niet veel voor nodig om schade te veroorzaken en mensen en dier te verwonden.

Niet voor niets is handel in- en bezit van illegaal vuurwerk een strafbaar. Hoge boetes en zelfs vrijheidsstraffen kunnen het gevolg zijn. En wie illegaal vuurwerk afsteekt, kan financieel aansprakelijk gesteld worden voor schade en letsel. Het gaat echt om crimineel gedrag.

Havenhof
Recent is zo’n explosief afgestoken op het Europaplein bij de Havenhof. Het is puur geluk dat er op dat moment geen voorbijgangers waren en er niemand gewond raakte. Maar er ontstond wel brand op het dak van het winkelcentrum. De politie heeft de dader in beeld.

Aangeven
Ben je op hoogte van iemand die illegaal vuurwerk verhandelt of in bezit heeft? Help dan de politie deze levensgevaarlijke rommel onze gemeente uit te krijgen. Je kunt de politie (anoniem) tippen via Meld Misdaad Anoniem. Je kunt ze bereiken via telefoonnummer (0800) 7000.  Ook kun je online een melding doen. Klik of tik hier voor meer informatie of om een melding te doen: meldmisdaadanoniem.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook