Matthäus Passion Grote Kerk Edam geannuleerd

Het bestuur van de Stichting Matthäus Passion Edam heeft helaas moeten besluiten om de geplande uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Seb. Bach op Goede Vrijdag 2 april af te gelasten. Er is onvoldoende perspectief op tijdige versoepelingen van de Coronamaatregelen.

Bij het besluit staat het vermijden van risico’s voor ieders gezondheid voorop. Daarnaast is het financieel niet haalbaar om de geplande concerten voor slechts 30 of 100 personen uit te voeren. Het plan was om twee aangepaste uitvoeringen te organiseren, ieder met 250 bezoekers. Hierbij kon aan alle eisen voor veiligheid en gezondheid worden voldaan op basis van de bestaande protocollen van de kerk, van de Stichting Kerkelijke Monumenten Edam en van de eigen organisatie.

Bestuurslid Jan Sparreboom: “Maar er is onvoldoende zicht op substantiële afbouw van de Coronamaatregelen en het dringende advies van de Rijksoverheid om niet in amateurkoorverband te zingen zal nog lang geldig blijven. Annulering van de uitvoeringen is derhalve onvermijdelijk. Inmiddels hadden al meerdere organisaties, fondsen, bedrijven en de gemeente financiële steun toegezegd voor ons plan. Het bestuur zal met hen in overleg gaan over de financiële afwikkeling. Wij blijven ons sterk maken voor de jaarlijkse uitvoering van Bach’s Matthäus Passion in Edam. Hopelijk zal die op 15 april 2022 wel kunnen doorgaan.” 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook