Masterclasses Don Bosco College

Masterclasses Don Bosco College

Op afstand allemaal tegelijkertijd een chemische reactie starten, zo begon afgelopen week de masterclass Wetenschap van het Don Bosco College. De leerlingen van groep 8 van de Spinmolen in Volendam, de Trimaran in Edam en de Koningsspil in Oosthuizen hadden zich aangemeld voor de masterclasses van afgelopen maandag en dinsdag. Alle Open Huis activiteiten vinden dit jaar namelijk online plaats.

Parallel aan de masterclasses vond de DBC-Talks plaats waarin ouders online persoonlijke vragen konden stellen. Naast de masterclass Wetenschap, werden ook de masterclasses Technologie, Zorg & Horeca en Project & Maakonderwijs aangeboden. Het aanbod is hiermee geschikt voor het vmbo, havo en vwo-niveau.

Stil zitten was niet aan de orde, het varieerde in het maken van een aardbeiensmoothie en een handscrub, het oplossen van een geheime code in een escape room, de wetenschap achter kleuren om je heen tot het bouwen van een borstelrobot. Alle spullen werden van tevoren afgeleverd en na afloop werden de leerlingen getrakteerd op een versgebakken pizza.

Veel dank aan de juffen en meesters, het was voor hun een andere manier van lesgeven. Deze week mogen de leerlingen van de Blauwe Ster en de Gouwzee uit Monnickendam, de Nicolaasschool en de Springplank uit Volendam online hun creatieve, cognitieve, technische en onderzoeksvaardigheden laten zien.

Online masterclasses zijn niet meer uniek, maar het Don Bosco College geeft er een unieke draai aan door apparaten, producten en verse ingrediënten te bezorgen. Ook voor de individuele masterclasses van afgelopen zaterdag zijn de pakketjes bij de leerlingen thuisbezorgd, van Landsmeer en Marken tot Purmerend en Oosthuizen, elke pakket bevat materialen voor twee verschillende masterclasses.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook