Marnix Kolkman kampioen

Met een prachtig nieuw clubrecord (AV Edam) van 12.19 seconden wist Marnix Kolkman (13) in het Olympisch Stadion de Nederlandse titel binnen te slepen op het onderdeel 80 meter horden bij de D-junioren.
Ondanks dat hij in de halve finale in een zeer spannend duel nog zijn meerdere moest erkennen in zijn grootste concurrent Kai van Gaalen van Hellas ging hij vol vertrouwen de finale in. Daar wist hij de concurrentie duidelijk achter zich te houden en kon hij na zijn teleurstellend verlopen indoor kampioenschap zich weer kronen tot de beste op zijn favoriete onderdeel.
Op zijn tweede onderdeel, het speerwerpen kwam hij tot een vijfde plaats met een afstand vaan 35.73 meter. Clubgenoot Jeroen van het Hof, die ook in zijn categorie uitkwam, deed het ook uitstekend, maar moest het twee maal doen met de meest ondankbare plaats. Met een afstand van 36.44 meter met speer en met een hoogte van 1.40 bij het hoogspringen werd hij twee maal vierde.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook