Maand van de Geschiedenis

Maand van de Geschiedenis

Maand van de Geschiedenis met als thema ‘aan het werk’
Publieksmiddag bedrijven Kwadijk

Oud-Quadyck organiseert in samenwerking met vijf gevarieerde bedrijven op zondag 24 oktober een publieksmiddag. Tussen 12 en 16 uur kunnen belangstellenden terecht bij de deelnemende bedrijven die hun bezoekers graag vertellen over (de geschiedenis van) hun bedrijf. Enkele bedrijven zijn gehuisvest in historische panden wat een bezoek extra bijzonder maakt. 

De deelnemende bedrijven zijn: Manege De Paardenhof (Kwadijk 126), Timmerbedrijf H. Huiberts (Kwadijk 143a), ICT-bedrijf Vertimart (Stationsweg 62, gevestigd in het voormalige treinstation), LMB Haan (Zeevangsdijkje 16) en Apollo Dumpstore (Zeevangsdijkje 4, gevestigd in de genieloods van het onvoltooide Fort bij Kwadijk/Stelling van Amsterdam).

Aanleiding voor de publieksmiddag is de landelijke Maand van de Geschiedenis met dit jaar als thema ‘Aan het werk’. Voor Oud-Quadyck reden om een themamiddag ‘Aan het werk in Kwadijk’ te organiseren. Vanaf 12 uur kunnen belangstellenden bij Oud-Quadyck het programma afhalen. Het adres van Oud-Quadyck is Kwadijk 125, 1471 CH KWADIJK. 

Film en foto’s
In de verenigingsruimte kan een kort filmpje worden bekeken waarin de oud-Kwadijkers Gerry Smit en Nel Kok herinneringen ophalen aan de bedrijven in Kwadijk in hun jeugd in de jaren vijftig, begin zestig van de vorige eeuw. Verder is er een toepasselijke digitale presentatie te zien met foto’s uit de beeldcollectie van Oud-Quadyck.

Zie ook de website van Oud-Quadyck: www.oud-quadyck.nl en de Maand van de Geschiedenis: https://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/21435/aan-het-werk-in-kwadijk
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook