Maak Volendam klaar voor de toekomst!

Voordat iemand van corona had gehoord is het hart van Volendam omgetoverd tot een ruim en coronaproof wandelgebied. De toegangsweg naar het Europaplein en het Europaplein zelf is niet alleen verfraaid, maar ook zeer wandelvriendelijk. De brede trottoirs zijn zeer geschikt voor eenrichtingswandelverkeer.

Wel is onbegrijpelijk dat de aanpalende Zeestraat niet meegenomen is in de herbestrating c.q. verfraaiing van het gebied. Deze toegangsweg naar de wereldberoemde Dijk is nu een aanfluiting, lelijk en een slecht wegdek. Maak hiervan een mooie promenade, met aan weerszijden trottoirs (eenrichtingswandelverkeer!), voorzien van leilinden.

De Dijk zelf kan opgeleukt worden met groen. De weg onderlangs, nu een stiefkindje, leent zich uitstekend voor terrassen (zoals op Marken).

Het parkeerterrein achter Spaander, direct gelegen aan het IJsselmeer, smeekt als het ware om een herinrichting c.q. opknapbeurt. Benut deze unieke plek voor het aanleggen van een parkje, eventueel voorzien van een terras.

Het Noordeinde, eindelijk na vele jaren strijd autobusvrij, verdient ook een transformatie naar een fraaie en brede wandelboulevard (coronaproof).

Tot zover enige suggesties met betrekking tot verfraaiing c.q. versterking van Volendam. Cruyff zou zeggen 'ieder nadeel hep zijn voordeel'. Dit is bij uitstek hèt moment om het Volendammer havengebied mooier en aantrekkelijker, alsmede coronaproof, te maken.
Aad Besseling
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook