Luke de Boer schittert in Rauw en Teder


Edammer gitarist Luke de Boer heeft een mooi tijd in de doorbrekende band `Rauw en Teder `en komt met de nationale top band naar de Harmonie voor een akoestisch optreden. De Harmonie doet weer mee met de muzikale wandeling A Walk About Music en in November komen Johny Laporte en Tinekie Schoenmaker van de band Barrelhouse naar de Harmonie. Zoals elke laatste zaterdag van de maand is er ook in oktober weer een pub quiz.

Hoe rock & roll het ook geweest zou zijn: het was niet in een bordeel, maar in de kleedkamer van een popcentrum waar Jeroen Booy (ex- The Scene, Roberto Jacketti & the Scooters) en Bart Minderman (ex- Vandenacht) elkaar ontmoetten. Booy en Minderman besloten samen een eigen repertoire te gaan schrijven en tot op heden blijken zij een enorm productief schrijvers duo.

Bij RAUW&TEDER staat de band garant voor de belofte RAUW. In de teksten passeren allerlei liefdesperikelen, vaak met enige zelfspot. Minderman zingt tegen het bandgeweld in en neemt het deel TEDER voor zijn rekening. De combinatie van hard en zacht, rauw en teder resulteert in een aantal zeer toegankelijke songs waarin je af en toe herinnerd wordt aan Iggy Pop, AC/DC, soms een beetje Bowie en zelfs Roxy Music.


Naar de thuisplek van gitarist Luuk de Boer komen ze deze zondag met een akoestische set.
Zondag 24 oktober 17.00 uur. Vrij entree. 

Walk about Music


De Harmonie is weer start en eind van deze wandeling die deze keer langs acht bijzonder locaties gaat. Naast bekende hot spots als het voormalig stadhuis, het atelier van Gea Karhof, de garage van Rob Nolte en de Doopgezinde Vermaning zijn deze keer drie nieuwe accommodaties toegevoegd. Dat zijn de brommeretalage van Ton Tweewielers , de muziekwinkel "Edam Music" en de platen en cadeau zaak "Dwars".

Kaarten voor deze bijzondere wandeling zijn 17,50 en zijn alleen te reserveren via de website www.harmonie-edam.nl

Zie voor uitgebreide programma informatie verderop in deze stadskrant of www.frankvandenbergproducties.nl


Zondag 31 oktober 12.00 uur.Zangeres en gitarist Barrelhouse in Harmonie
We keep the blues in shape is een programma van Tineke Schoemaker en Johnny Laporte, beiden bekend van Barrelhouse. Het programma staat in het teken van de pure blues, Tineke en Johnny gaan terug naar de roots en naar de essentie van de bluessong. Kun je de vertrouwde Barrelhouse-bandsongs ’strippen’ ? Jazeker, hun motto is niet voor niets door eenvoud meer zeggingskracht.

Tineke zal haar favoriete (blues) songs zingen en erover vertellen. Naast een aantal Barrelhouse songs verrast Tineke met een aantal nooit eerder voor het publiek gespeelde songs. De verrassing van John is dat hij zijn roots eer aan zal doen door een aantal Indische liedjes op de gitaar te spelen én te zingen. Verder vertelt hij over zijn vijftigjarige muzikale vriendschap met de vorig jaar overleden Oscar Benton met wie hij de afgelopen jaren twee albums heeft opgenomen. Johnny en Tineke zullen een aantal songs uit het Oscar Benton repertoire ten gehore brengen.
Het duo wordt ondersteund door Julian, Johnny’s zoon, op gitaar, piano en percussie. Uiteraard zal Julian ook 'Juul's Boogie' spelen. Zijn pianoboogie heeft inmiddels 1.2 miljoen views op You Tube.


Donderdag 4 november 21.00 uur. Laporte en Schoenmaker. 2100 uur reserveren www.harmonie-edam.nlPub quiz


De maandelijks Pub Quiz is op zaterdag 30 oktober en begint om 20.00 uur. inschrijven met teams van vijf voor deze algemene kennisquiz kan via info@harmnie-edam.nl of whatsapp 0299371664.

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook