Lokale muziekgrootheden presenteren LP

Lokale muziekgrootheden presenteren LP

´Discovering Abilities´ gevolg van unieke samenwerking

De presentatie had onlangs moeten plaatsvinden in de Harmonie. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Na de succesvolle uitgave van de cd ´Almost a century gone´, zo´n vier jaar geleden, komt de grotendeels lokale band Art Rose and Company, bestaande uit gelouterde muzikanten, met een LP. Het vinyl bevat zes eigen composities en vier covers.

Aan het project werkten lokale musici mee als Evert Jan Reilingh, Steef Reilingh, Peter Bakker, Wiek Vermeulen, Frank Keijzer, Wil Bouwes, Yolanda Hulscher en Laurie Akkerman. De muzikanten werden aangevuld met Peter Paul Everts en Rob Veenhuizen uit Amsterdam. In de studio van Arnold Mühren zorgde zoon Patrick voor de technische ondersteuning.

Peter Bakker is een van de drijvende krachten achter het muzikale avontuur. Hij onderging de afgelopen periode verschillende chemokuren maar werkte desondanks stug door aan een selectie eigen composities en bestaand werk dat hen aansprak. De titel is een verwijzing naar leeftijd en gezondheid ´Discovering Abilities´,  waartoe zijn we nog in staat?

De opnames in Volendam liepen direct redelijk soepel. Zeker ook door de inbreng van de vele gastmuzikanten. Diverse tracks werden binnen korte tijd van de gewenste muzikale interpretaties en sfeer voorzien. `Een heel zangkoor in het nummer ´Travelsong´ bleek iets te hoog gegrepen, waarna Laurie Akkerman zelf het door Frank Keijzer en haar geschreven vierstemmige koor inzongen.´

En zo groeide het project per dag! Patrick Mühren hoorde bij het mixen telkens een strijkorkestje in zijn hoofd. Hij stuurde er een bericht over naar Peter. Die informeerde of de Nord Piano een strijkkwartet kon nabootsen. Dat was nep, volgens Patrick. ´Twee weken later zat er een heus strijkkwartet het arrangement van Steef en Emma Breedveld te spelen´.

De eigen composities zijn tussen 1970 en 1980 geschreven. De dynamiek en de sfeer uit die tijd is nog voelbaar in de huidige opnames. De teksten van Peter Bakker hebben een autobiografisch karakter. `Op de meeste opnames heeft Steef gekozen voor een stevige elektrische begeleiding en solo´s, zoals op slide-guitar en lapsteel-gitaar. Het samenspelen van bas en drums op deze tracks is op ´discovering abilities´ volgens hetzelfde recept gegaan´. 
Wil Bouwes en Evert Jan zijn voor een groot deel bepalend geweest voor de stevige basis waarop later de stemmen en toetsen zich vrij konden uitleven.

´Discovering Abilities´ is binnenkort voor € 15,- verkrijgbaar bij Cas Sombroek. Maar is ook per mail te bestellen via fam.bak@hetnet.nl  Ook de streamingdiensten als Spotify hebben de LP opgepikt!

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook