LOB-dagen op het Don Bosco College

LOB-dagen op het Don Bosco College


Je kunt alles bereiken, als je maar dromen en ambities hebt!

“Je kunt alles bereiken, als je maar dromen en ambities hebt”, zo trapte afdelingsleider Jordy Klijn afgelopen donderdag 16 januari de LOB dagen voor VMBO 2 af.


Afdelingsleider Jordy Klijn trapt de LOB dagen voor VMBO 2 af
Om te laten zien dat inderdaad alles mogelijk is, introduceerde de heer Klijn oud-leerling van het Don Bosco College Daniël Wals, die een jarenlange droom om piloot te worden daadwerkelijk heeft waar gemaakt. 

Daniël vertelt: “Ik voetbalde bij de FC en vond eigenlijk alles belangrijker dan school waardoor ik uiteindelijk ben beland op VMBO kader. Ik was vaker niet dan wel op school en tijdens de diploma-uitreiking grapte mijn mentor zelfs dat ik het VMBO in twee jaar heb gehaald, de twee andere jaren was ik niet aanwezig en vooral bezig met het spelen van het computerspel Flight Simulator. Ik was zelfs zo geïnteresseerd in vliegtuigen dat ik als keeper nog wel eens een bal heb laten passeren omdat ik naar overvliegende vliegtuigen stond te kijken! 

Na het VMBO moest ik een keuze maken: verder gaan met voetballen of toch gaan voor mijn droom om piloot te worden. Ik ben toen gestopt met voetbal en naar het Nederlands Luchtvaartcollege in Hoofddorp gegaan. Uiteindelijk ben ik bij de KLM terecht gekomen waar ik veel werkervaring heb opgedaan. Ik zou ook achteraf niet voor een andere route hebben gekozen, ik heb zoveel geleerd van het werken en leren in de praktijk. Toen ik aan de opleiding tot vlieger kon beginnen dachten mensen dat ik het niet zou redden maar toen dacht ik “ik ga gewoon bewijzen dat ik het wél kan!”. Uiteindelijk heb ik het bewezen, ik werk nu als piloot bij Ryanair en vlieg daar op een Boeing 737. Mijn advies aan jullie is daarom ook: vind uit wat je droom is en ga ervoor!”.

De LOB dagen zijn georganiseerd door de decanen, Els Beliën en Gonny Zegers, om de leerlingen te helpen een zo goed mogelijke keuze te maken. Een keuze voor een profiel en keuzevakken in jaar 3 maar ook om alvast te helpen een idee te krijgen wat de leerlingen na het Don Bosco College willen ondernemen. 

Tijdens deze twee dagen maakten de leerlingen kennis met de verschillende keuzevakken die zij volgend jaar kunnen kiezen (BK) of met de nieuwe vakken en profielen die zij volgend jaar krijgen (GT) en hielden zij LOB gesprekken met een docent, mentor of decaan. Ook konden zij oud-leerlingen interviewen over hun keuzes en loopbaan en kwamen er vertegenwoordigers van MBO opleidingen op school om voorlichting te geven. Verder hebben de leerlingen verschillende bedrijven in Edam, Volendam en omgeving bezocht.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook