Lichtjesavond laat de kassa rinkelen

Lichtjesavond laat de kassa rinkelen

Met dertien deelnemers was de hernieuwde versie van Lichtjesavond, afgelopen vrijdag in Edam, een succes. Met fris winterweer, sfeervolle kerstuitingen binnen en buiten en een mooie korting op alle producten, was het gezellig druk in de winkels.

In Sas Bloemiste was het een komen en gaan van mensen. Het personeel kwam handen te kort om iedereen behulpzaam te zijn. De winkel is het stralend middelpunt als het gaat om sfeer en beleving. Maar ook kappers Haar Sukces en Sjoerd Wiessing hadden de winkel open met een hapje en een drankje. En Slager Taam stond met een stand verse erwtensoep nabij de Speeltoren.

Hier klonk stemmige en warme muziek van John en Jay Vickers, de Engelse eigenaren van Music Edam. Vanuit een tweede kraam kreeg de bezoeker gratis warme chocolademelk of glühwein. Een vriendelijke geste van de deelnemers.

Ook Kathelijne Hessels deed mee aan de Lichtjesavond. Zij zag deze avond nieuwe klanten nieuwsgierig en begerig rondkijken in haar ‘Trouvaille’, een winkel vol unieke cadeaus en hebbedingen. De eigenaresse nam voor iedereen de tijd om iets over de achtergronden van de producten te vertellen.

Teruglopend liep je langs vele lichtbronnen, neergezet door de organisatie en door bewoners. Eigenlijk ontbrak alleen de sneeuw. Die kwam deze avond ook niet uit de ingehuurde machine bij de Speeltoren, die jammerlijk haperde. Maar zelfs zonder sneeuw was het volop genieten op een mooie koude winterse avond in het mooie Edam.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook