Leen slimme apparaten om langer thuis te wonen

SlimoTheek geopend in Edam, Volendam en Oosthuizen

In de gemeente Edam-Volendam is de SlimoTheek gevestigd. Hier leen en probeer je slimme producten zoals een robotstofzuiger, een slimme deurbel, een simpele tablet of een makkelijke afstandsbediening. Deze slimme apparaten maken het voor ouderen mogelijk om langer zelfstandig thuis te wonen.

De SlimoTheek is een samenwerking tussen de gemeente Edam-Volendam, het Netwerk Dementie en GeneratieThuis. Bezoekers krijgen hulp en uitleg bij het maken van de beste keuze. Ook helpt de SlimoTheek bij installatie van het tijdens de eerste periode van gebruik. Na de gratis uitleenperiode van een aantal weken kunnen de producten worden aangeschaft.

Al eerder ging Richard op zoek naar een handige afstandsbediening voor zijn moeder. Zij is 81 jaar en dementerend. Richard: “Bij de Slimotheek vond ik een hele simpele afstandsbediening met zes knoppen: aan en uit, harder en zachter en programma verder en terug. Echt iets voor mijn moeder.”

Hij raadt iedereen die hulpmiddelen nodig heeft aan om eens langs de Slimotheek te gaan. “Je ziet echt dingen waarvan je denkt: ‘hé, dat is handig!’. Klokken met grote cijfers, apparaten die kunnen praten, personen-alarmering en de Compaan, een tablet die gemakkelijk te bedienen is. Alles is supersimpel. En alles wordt goed uitgelegd.”

De openingstijden zijn:

Edam: Tweede dinsdag van de maand 10.00-11.00 De Singel, Burg. Versteeghsingel5B, Edam.

Volendam: Eerste dinsdag van de maand 10.00-12.00 PX (ingang Zeestraat) Volendam.

Oosthuizen: Laatste donderdag van de maand van 10.00-11.00 uur De Seevanck, Raadhuissstraat 5 Oosthuizen
Wilt u meer weten over de SlimoTheek? Kijk op www.slimotheek.nl of bel met het Wijksteunpunt 0299-391507
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook