Lastenstijging voor burgers


Inwoners van Edam-Volendam gaan in 2022 meer betalen voor afvalverwerking en rioolheffing. Daarnaast gaan ook toeristische bezoekers (fors) meer betalen.

Op 4 november bespreekt de gemeenteraad de begroting voor het nieuwe jaar. Als gevolg van de pandemie en stijgende kosten voor onder meer jeugdzorg en WMO zijn de kosten gestegen. Wel heeft het Rijk aangekondigd dat voor de laatste twee kostenposten een compensatie zal volgen. Desalniettemin komt de begroting niet rond zonder lastenverhoging.

Voor de onroerende zaakbelasting, hondenbelasting, precariobelasting, havengelden, grafrechten en marktgelden zal een inflatiecorrectie worden toegepast van 1,5%. De afvalstoffenheffing gaat fors omhoog. Met maar liefst 5,5% staat te lezen in de begroting van het gemeentebestuur. Daar komt nog eens de inflatiecorrectie bovenop zodat deze kosten met 7% om hoog gaan in 2022. Ook de rioolheffing stijgt. In dit geval met 4%.

Het gebruik van de CAI (tv en internet) stijgt met 3%. Tarieven voor toeristische overnachtingen en de watertoeristenbelasting gaan maar liefst met 14,5% omhoog.
het ultramoderne gymsportcentrum in de Volendamse wijk Broeckgouw gaat na de opening  Sportcampus ETB Sombroek heten
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook