Laatste week Flits-tentoonstelling Aart Roos

In het Edams museum is de het monumentale “ Geboorte, Leven, Dood’, nog één week te zien. Het extreem grote schilderij van 2.13 bij 13 meter is vanwege deze afmetingen bijna nooit te zien. Het staat nu als enige stuk tentoon gesteld.

Hayo Riemersma, conservator van het  Edams Museum is trots op de tentoonstelling. ,,De opstelling is wonderlijk goed en mooier dan verwacht”. Ook schikt het enorme werk zich goed in de zaal. ,,Het werk is gemaakt voor een zaal als deze. Zo hoort het”

Al vanaf de feestelijke opening op is er een warme belangstelling voor het werk. Kenners en liefhebbers hebben het museum aan het Damplein al gevonden.  De bezoekers komen overigens niet alleen kijken. De Stichting Aart Roos heeft veel werken van de kunstenaar in bezit en heeft als doel de werken onder de liefhebbers te brengen. Daarom is er een twintigtal schilderijen te koop. Hiervan zijn er al 6 verkocht en op een enkele geboden. Ook is het overzichtswerk, een boek van Henk Heijnen te koop.

‘Geboorte, Leven, Dood’ vormt het onbetwiste hoogtepunt van wat Roos voor ogen stond. Daarin ligt zijn artistieke testament vervat. Het werk is geschonken door de Stichting Aart Roos.

Mis het niet: de tentoonstelling duurt slechts 14 dagen – en is nog t/m zondag 8 december 2019 te zien (13.00-16.30 uur, behalve maandag).


De entree is gratis! Het standaardwerk over Aart Roos is gedurende de flits-tentoonstelling voor slechts € 9,90 te koop.
In de ‘burgemeesterskamer’ van het stadhuis is een beperkt aantal werken van Aart Roos (tekeningen en schilderijen) te koop voor zeer aanvaardbare bedragen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook