Laatste koopwoningen in de Broeckgouw toegewezen

Laatste koopwoningen in de Broeckgouw toegewezen

Op donderdagavond 1 juli vond de keuzeavond plaats voor de woningen in het deelplan de Hors. Dit is het laatste deelplan met koopwoningen dat gerealiseerd zal worden in nieuwbouwwijk de Broeckgouw.

In de AMVO, en in het bijzijn van de notaris, werden de 7 grondgebonden woningen, 4 beneden-bovenwoningen en 24 appartementen in dit deelplan binnen een half uur allemaal toegewezen.

Omdat de woningen in de Hors een VON-prijs hebben van >€200.000,- en speciaal ontwikkeld zijn voor starters met een beperkte leencapaciteit, gold voor dit deelplan een aangescherpt toewijzingsbeleid. Naast uitgebreide controle van de starterstatus werd kandidaten bij aanmelding ook gevraagd om inkomensverklaringen. Onder de ruim honderd kandidaat-kopers die aan alle eisen voldeden vond er enkele weken voor de keuzeavond al een loting plaats waarbij de notaris alle keuzeposities bepaalde.

Op basis van deze vooraf vastgestelde keuzeposities werden de deelnemers tijdens de keuzeavond één voor één naar voren geroepen om hun woningkeuze kenbaar te maken.

Voor alle gelukkige deelnemers die tijdens de keuzeavond een woning hebben kunnen kiezen breekt nu een spannende tijd aan. Na het ondertekenen van alle verkoopcontracten zal aannemer HSB Bouw in het voorjaar van 2022 aan de bouw van het deelplan beginnen. De oplevering van de woningen zal plaatsvinden in het voorjaar van 2023.

De gemeente Edam-Volendam feliciteert alle kopers en wenst hen veel geluk met hun gekozen woning.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook