Kwadijker zorgt voor schoon dorp!

Kwadijker zorgt voor schoon dorp!

“Hopelijk wil de gemeente meewerken om bermen bloemrijker te maken”

Zwerfafval wordt een steeds groter probleem. Blikjes, papieren zakjes en vooral de laatste tijd: papieren mondkapjes. Het wordt steeds vaker gewoon maar in de berm gesmeten. Je kunt je er aan ergeren, maar je kunt het ook aanpakken. Kwadijker Jan Bunschoten behoort tot de laatste categorie. Het clublied van zijn favoriete voetbalclub is dan ook niet voor niets ‘Geen woorden, maar daden’.

Toen Jan begin dit jaar toetrad tot het bestuur van de Dorpsraad Kwadijk stelde hij zich gelijk beschikbaar voor groenbeleid in het lintdorp. “Ik hoop bijvoorbeeld dat de gemeente Edam-Volendam mee wil werken om de bermen wat kleuriger te maken. Maar dan moeten ze eerst schoon gemaakt worden natuurlijk. Daarom heb ik een aantal papierprikkers en vuilniszakken bij de gemeente aangevraagd. De eerste keer dat ik een rondje deed, haalde ik liefst vijf vuilniszakken vol zwerfafval op. Ken je het spreekwoord ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’? Nou, dat is echt zo, want de laatste keer dat ik ging, prikte ik nog maar één zak bij elkaar.” 
Mensen die ook een steentje willen bijdragen en bijvoorbeeld hun buurt willen schoonhouden, kunnen contact opnemen met telefoonnummer 06-38914225. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook