Koningsdag in en rond huis

Koningsdag 2021 wordt helaas niet het feest dat we gewend zijn. Ook dit jaar kunnen we het beperkt vieren. Maar toch wil de organisatie in Edam deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit jaar op dinsdag 27 april is er een aantal activiteiten bedacht voor thuis of in de buurt met andere kinderen. Hier alvast een voorproefje:

Robert Gerritsen, bestuurslid St. Oranjefeesten Edam, legt uit dat een groot feest er dit jaar gewoonweg nog niet  in zit. “Ook dit jaar gaan we tegelijk vanuit de achtertuin met z’n allen lawaai maken. Vorig jaar was het leuk om overal uit Edam opeens lawaai te horen.”

Je kan voor deze dag een tekening maken met iets dat je graag op Koningsdag zou willen doen. “We gaan Edam weer rond en de mooiste tekeningen krijgen een presentje.”

Langste hinkelbaan
Het is leuk om in Edam de langste hinkelbaan te maken. Elk kind kan op de stoep een gedeelte maken met stoepkrijt. Als alle kinderen dat doen sluit de hinkelbaan op elkaar aan en hebben we één lange hinkelbaan!
“Je kan ook zelf leuke spelletjes of activiteiten Insturen. Deze plaatsen we op de website en Facebook, zodat andere kinderen dit spel ook kunnen spelen.”

Fietspuzzeltocht
Voor het gezin wordt er een fietspuzzeltocht op de website geplaatst. Deze kan per gezin gefietst worden.

“We zullen een flyer uitdelen op de scholen. Daarop staan de activiteiten en het papier voor de tekening.”

Meer info komt op de website en facebook www.oranjefeesten-edam.nl/ en www.facebook.com/oranjefeestenedam
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook