Kom lekker voetballen bij EVC

Kom lekker voetballen bij EVC

De Edamse Voetbal Club heeft een prachtige historie binnen de gemeente Edam-Volendam. Met een nieuw jong energiek bestuur worden er weer aan alle kanten mooie initiatieven genomen binnen de vereniging. Er waait een frisse wind door de bijna 110 jaar oude vereniging waarbij zeker de jeugd niet wordt overgeslagen. Bij de jeugd komen er leuke initiatieven en mooie samenwerkingen tot stand.

Op zaterdagochtend werd er altijd al door de 4 en 5 jarige in de overdekte trainingshal getraind. Waarna er de laatste jaren eigenlijk een jaartje ‘overgeslagen’ werd en dan kon er bij de Onder 8 pas weer competitievoetbal gespeeld worden. Soms pakte een vader het bij de 6 jarige op maar een echte structuur was er niet. Vanaf komend seizoen gaat dat veranderen en gaat er met de Onder 7 drie tegen drie, vier tegen vier en vijf tegen vijf gevoetbald worden.

Wilco van der Niet: “We gaan de EVC Nations League organiseren. EVC speelt tegen de landenteams, met de diverse bijbehorende tenues. Om het nog leuker te maken komt één keer in de maand onze mascotte Toro, de EVC-stier, langs bij de jongste jeugd. Om mee op de foto te gaan, om een balletje mee te trappen. Toro moet weer een prominent lid worden van EVC. Vanaf komend seizoen benoemen we telkens bij de Onder 12 de Pupil van de Maand. Dat kan iemand zijn die vijftig doelpunten heeft gescoord, een keeper die nauwelijks een doelpunt doorlaat, iemand die extra zijn best heeft gedaan of door een blessure lang niet heeft kunnen voetballen en extra aandacht nodig heeft.”

Door de samenwerking met FC Volendam krijgt dat spelertje een shirt van de FC en mag met zijn team – dus die wordt ook beloond – naar een thuiswedstrijd van de FC. Naast de samenwerking met de FC Volendam zijn er nog andere samenwerkingen. De keepers van de O10 t/m O15 worden door Goals United getraind op vrijdagavond. Uit deze samenwerking is er ook een samenwerking ontstaan met Abdelhak Chaara. Abdelhak is eigenaar van de Amsterdamse voetbalschool Chaara Voetbal Academy. Hij gaat vanaf dit seizoen de jeugd van Onder 8 en Onder 9, naast hun reguliere trainingen, één keer in de week techniektraining geven. Ook gaat hij individuele trainingen geven waar iedereen zich voor kan inschrijven via zijn website.

“Abdelhak is erg gepassioneerd. Het gaat er om dat als je op jonge leeftijd op een plezierige manier goed leert voetballen dan blijven die jongens en meiden langer voetballen. Tevens gaat Martin Kuitert van MKsports één keer in de maand gasttrainingen geven aan verschillende teams. Het beter leren bewegen is belangrijk. De gehele motoriek van de kinderen trainen wordt steeds belangrijker. Martin heeft daar prachtige trainingen voor. Ook hij gaat op vrijdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur individuele trainingen geven. Via zijn menukaart kan je dan trainingen uitkiezen die het beste bij jouw passen. Verder gaat Martin EVC ondersteunen bij een ‘train de trainer’ programma.”

Interesse om te komen voetballen wordt lid of vraag extra informatie op bij Ellen Evrengun 06-30590302 (voetbal 4 en 5 jarige) of Wilco van der Niet 06-46265434, overige leeftijden.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook