Kom jeugdschaatsen bij IJsvereniging Edam

Kom jeugdschaatsen bij IJsvereniging Edam

De zomervakantie is ten einde, de scholen gaan weer beginnen. Dan is het ook tijd voor de jeugdcommissie van IJsvereniging Edam om te starten met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen Jeugdschaatsen.  De inschrijving is inmiddels geopend en de enthousiaste leiders staan alweer te popelen om de kinderen van 6,5 tot 13 jaar goed, maar vooral ook met veel plezier te leren schaatsen. jna ten einde, de scholen gaan weer beginnen. Dan is het ook tijd voor de jeugdcommissie van IJsvereniging Edam om te starten met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen Jeugdschaatsen.  De inschrijving is inmiddels geopend en de enthousiaste leiders staan alweer te popelen om de kinderen van 6,5 tot 13 jaar goed, maar vooral ook met veel plezier te leren schaatsen. 

Waarom kiezen voor jeugdschaatsen bij IJsvereniging Edam? IJsvereniging Edam organiseert de schaatslessen voor de jonge kinderen op de mooie ijsbaan van Sportcentrum de Meent. Op 10 zaterdagochtenden wordt in kleine groepen vakkundig schaatsles gegeven. Hierdoor krijgen alle kinderen genoeg aandacht, waarbij er vooral ook veel aandacht is voor het plezier wat schaatsen kan geven. Behalve de schaatslessen mag uw kind ook deelnemen aan een echte regionale wedstrijd. Kinderen met talent, komen op die manier ook vanzelf ‘in de picture’ bij de KNSB en wie weet wat voor mooie sportcarrière er dan kan volgen. 

Op zaterdagochtend 12 oktober zullen de bussen voor de eerste keer klaar staan om de kinderen met veel gezelligheid te vervoeren naar het moderne Sportpaleis de Meent in Alkmaar.  De lessen duren dan tot de kerstvakantie. 

Verbluffende resultaten
Ieder jaar weer staan de leiders verbaasd over de prachtig vooruitgang die bereikt wordt door de jonge kinderen. In 10 weken gaan ze vaak van bijna niets, tot prima kunnen schaatsen.

Regiowedstrijden en Elfstedentocht
Na afloop van de schaatslessen mag uw kind ook deelnemen aan een echte regionale wedstrijd tegen leeftijdgenootjes. Kinderen met talent, komen op die manier vanzelf ‘in de picture’ bij de KNSB en wie weet wat voor mooie sportcarrière er dan kan volgen.
Ook wordt er in maart een supergezellige Elfstedentocht georganiseerd, waar uw kind gratis aan mag deelnemen. 

Ouder/Kind schaatsen
Vanwege de vele enthousiaste reacties, het vorige seizoen, organiseert IJsvereniging ook dit jaar weer een les, waarbij de ouders mee mogen doen met hun kinderen. Zo kunnen ze dan zelf ervaren hoe leuk en leerzaam de schaatslessen van IJsvereniging Edam zijn.

Inschrijving
Inschrijving vanaf heden mogelijk via de website van IJsvereniging Edam. Kinderen van 6,5 tot en met 13 jaar (eerste jaar voortgezet onderwijs) kunnen zich inschrijven. Inschrijven gaat via het formulier op de website: www.ijsverenigingedam.nl U ontvangt een bevestiging per e-mail. Dus wees er op tijd bij. Inschrijven is mogelijk voor alle kinderen uit Edam, Volendam of andere delen van onze gemeente (inclusief Zeevang). Tot 20 september worden alle kinderen automatisch toegelaten. Daarna geldt echter VOL=VOL. 

Hulp gezocht
Lijkt het u als ouder leuk om zelf ook te assisteren of les te geven aan kleine kinderen bij deze gezellige schaatsclub, schroom dan niet en meld u aan als vrijwilliger bij de inschrijving van uw zoon/dochter. U hoeft zelf geen topschaatser te zijn, om de jongste kinderen te begeleiden bij hun eerste schaatservaringen. 

Prachtige stageplaatsen
Ook kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs (3e jaar) of van sportopleidingen bij IJsvereniging Edam een prachtige onvergetelijke stage lopen.

Op de hoogte blijven via Facebook
IJsvereniging Edam is ook te vinden op Facebook. Door de pagina www.facebook.com/ijsver.edam te liken, blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes, mooie sfeervolle foto’s en filmpjes. Voor vragen of nadere informatie kan men ook mailen, naar email-adres; ijsverenigingedam@gmail.com


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook