Koffieclub schuift weer aan

Koffieclub schuift weer aan

Nou, ik heb dit wel gemist hoor’. Genietend van hun bakkie koffie - plus een halve gevulde koek - kijken de mannen van de Koffieclub van De Harmonie elkaar tevreden aan. Een halve gevulde koek wordt gewoonlijk alleen geserveerd als er iets te vieren valt - een verjaardag van een van de leden bijvoorbeeld. Maar ook afgelopen vrijdag was er iets te vieren. Het kon immers weer.

Na maandenlange afwezigheid kwamen de mannen in alle vroegte weer bij elkaar. Op het terras dit keer én natuurlijk op gepaste afstand. Hoewel sommigen elkaar door de gedwongen horeca sluiting lange tijd niet gezien hadden, voelde het snel weer als vanouds.

De Koffieclub  is tientallen jaren geleden ontstaan in voormalig café Suisse aan de Westervesting, thans restaurant Jimmy Garden. Daar verzamelden in de vroege ochtend veel ondernemers om de dag op te starten met een kop koffie. Na het sluiten van Suisse verplaatste een deel van het gezelschap zich naar de Harmonie. De Koffieclub bestaat tegenwoordig nog steeds uit zelfstandigen en Edammers die inmiddels genieten van hun pensioen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook