Kleinschalige dagbesteding geopend

Kleinschalige dagbesteding geopend

Op de eerste dag van Edammer kermis opende WaterlandsWelzijn in de Breestraat een dagbesteding voor mensen met dementie, psychiatrische problematiek en/of aangeboren hersenletsel. In een mooie ´huiskamer´ met een grote keuken wordt zorggedragen voor een zinvolle dagbesteding.

Groepsbegeleiders Roos Bakker en Dennis Richter vertellen dat hier doordeweeks maximaal acht tot tien cliënten uit de regio dagelijks kunnen worden opgevangen. Gewerkt wordt aan het bevorderen van zelfredzaamheid, waardoor mensen zo lang als mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Waar in de ruimte de keuken centraal staat, kan verder gedacht worden aan tuinieren, uitstapjes maken, sport en spel, maar ook prozaïsche zaken als boodschappen doen en onderling contact.

WaterlandsWelzijn verzorgt zelf het vervoer van en naar huis. Naast de gezamenlijke dagbesteding is het mogelijk om individueel begeleid te worden. Ook wordt praktische hulp geboden en wordt in algemene zin geprobeerd om eenzaamheid tegen te gaan.

Inmiddels is de organisatie op diverse locaties in verschillende gemeenten actief. `Je moet je hier thuis voelen!`,  legt Roos uit in het voormalige atelier dat omgebouwd is tot een sfeervolle woonkamer. Op de eerste verdieping is daarnaast een kantoor ingericht voor de medewerkers. `De trap zal binnenkort worden aangebracht.`


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook