Klanten Sjaakie’s Café helpen zwaar getroffen eigenaar

Klanten Sjaakie’s Café helpen zwaar getroffen eigenaar

“Ik leef op dit moment niet van dag tot dag maar van uur tot uur.” Vincent Veerman, eigenaar van Sjaakie’s Café in Volendam, heeft het ronduit zwaar. Een jaar voor het uitbreken van de coronacrisis nam hij het beroemde café over van Sjaak Bootsman. Na een mooie start is hij sinds maart 2020 al elf maanden dicht. Hoewel hij vier dagen in de week voor klanten kookt staat het water hem tot aan de lippen. Vorige week werd hij dan ook compleet verrast toen een afvaardiging namens veel vaste klanten hem in het café overviel met een bijzondere geste.

In de eerste weken van maart 2020 dacht Vincent, zoals velen, dat het wel mee zou vallen. “We hebben de eerste weken de vloer geschuurd en diverse werkzaamheden verricht.” Maar toen bleek dat de horeca de grootste gedupeerde werd van de crisis kwamen de echte zorgen. “Helaas ben ik gescheiden na een relatie van 16 jaar. En overleed mijn vader.” Ook onderging Vincent een maagoperatie. En daar kwamen de zakelijke problemen nog bij…

“De huur en andere kosten gaan gewoon door en de rijksbijdrage is absoluut niet voldoende om deze kosten te dekken.” Vincent besloot in zijn kleine keuken te gaan cateren. “Eerst met ‘de beste bal van het heelal’. Later met een groeiende afhaalkaart vol lekkere gerechten.

“Om een lang verhaal lang te maken moest ik kortgeleden mijn auto verkopen en vecht ik ervoor om in mijn (geboorte)huis te kunnen blijven wonen.”

Maar er kwam ook goed nieuws. Voormalig inwoner Sander Groet (Amsterdam Toren) runt met Vincent al jaren de kermistent in Volendam. ‘Sander had nog een auto staan en heeft me die geschonken.”

Maar het grootste geschenk kwam afgelopen week toen op maandagavond een clubje vaste klanten binnenliep. “”Dit kan echt niet” riep Vincent nog. Vlak daarna werd het doel van het bezoek duidelijk. “Ze overhandigden in aanwezigheid van mijn voorganger Sjaak Bootsman - mijn steun en toeverlaat -een cheque namens maar liefst 200 mensen!” Een fors bedrag geschonken door (oud)klanten, vaders en moeders van klanten, vrienden en kennissen.

Een mooi en ontroerend moment voor de Volendamse ondernemer die zowel geestelijk als lichamelijk grote klachten ondervindt van alle zorgen. “De rek is er helemaal uit. Met dit bedrag kan ik weer even door. Er is nog steeds geen enkel perspectief voor ons zodat er niets te plannen valt richting een mogelijke heropening.”

Wie Vincent verder wil steunen en lekker wil eten kan een kijkje nemen op Facebook (tik in: Sjaakie’s Café). Daar vindt u wekelijks een overzicht van de menu’s, door Vincent zelf met liefde gemaakt! Menu´s kunnen op maandag, woensdag, zaterdag en zondag worden afgehaald.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook