Kippenvel optreden Philip Kroonenberg trio

Kippenvel optreden Philip Kroonenberg trio

De muziek op ‘Some More Time’ past perfect bij de sfeer die de teksten van het nieuwe album uitstralen. Want ondanks de zware thematiek (Kroonenberg zingt over de ziekte van zijn vrouw) staan er op ‘Some More Time’ dertien opvallend luchtige liedjes met de onmiskenbare Kroonenberg-groove.

Zo nu en dan Latin-achtig ingekleurd, maar altijd sober en vrijwel 100% akoestisch. Hier en daar een klein drummetje (Jeroen Kleijn), wat percussie en een paar extra gitaar- en pianolijntjes. Op bijna alle songs horen we een vrouwelijke tweede stem. “Dochter Patsy”, zegt vader Philip trots. “En op That Was The Day en I Am Not Alone speelt mijn andere dochter Dunja piano!” Zelf speelt hij akoestische en elektrische gitaar, ukelele en mondharmonica. Opvallend is de aanwezigheid van Hermine Deurloo, die op een paar nummers onnavolgbaar en fraai chromatische mondharmonica speelt.
Producer Reyer Zwart speelt bas, diverse gitaren en banjo op het album, dat in de studio van Excelsior is opgenomen.
De Harmonie. Donderdag 10 oktober 21 uur

Aangrijpende Arlan Files
Arlan Feiles, singer-songwriter en multi-instrumentalist uit New Jersey, bracht meerdere hooggewaardeerde albums uit en zijn songs zijn te horen in diverse tv-programma’s en films, o.a. in de Oscarwinnende film ‘Dallas Buyers Club’. Niet toevallig geeft laatstgenoemde film kritiek op de
wantoestanden in de farmaceutische industrie, want naast muzikant is Arlan een fanatiek mensenrechtenactivist.

De songs op zijn nieuwe album tappen muzikaal uit diverse genres americana, soul, gospel, folk hoek en klinken stuk voor stuk warm en catchy alsof het allemaal classics zijn. Arlan's stem, gitaar en piano spel en zijn songs grijpen je echt bij de lurven en zijn aangrijpend mooi en live is hij een echte "Must See".
Donderdag 17 oktober 21 uur.

Zondag 13 oktober 17.00 uur de blues band Sugar Mama; zondag 20 oktober De Covenant - akoestische rock.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook