Kinderen basisschool Piramide lossen hun problemen zelf op!

Kinderen basisschool Piramide lossen hun problemen zelf op!

Openbare basisschool De Piramide is al twee jaar een ‘vreedzame school’. Conflicten tussen leerlingen worden onderling opgelost, is de inzet. Hiervoor zijn inmiddels vier leerlingen van groep 7 en 8 aangesteld als mediator. Zij hebben daarvoor na schooltijd een kleine opleiding gevolgd. Afgelopen dinsdag ontvingen zij, in aanwezigheid van alle leerlingen, leerkrachten en verschillende (groot)ouders hun diploma uit handen van wethouder Albert Koning.

Leerkracht Remco is samen met collega Manuela een van de initiatiefnemers. Hij vertelde in de gemeenschapsruimte dat het belangrijk is om goed om te gaan met conflicten. “Bij echte ruzies roep je natuurlijk de leerkracht erbij, maar bij kleine conflicten kun je een beroep doen op de mediators.”

Conflicten oplossen
Een klein probleem kan soms leiden tot ruzie. En om dat te voorkomen zijn er de mediators. In een klein rollenspel lieten Emma, Omar, Inez en Medhi zien hoe ze dat doen. Praten, elkaar uit laten spreken, niet schelden, vragen stellen en oplossen. En elkaar vervolgens de hand schudden!

Schoolvoorbeeld
Wethouder Koning noemde het een grote eer om de diploma’s uit te reiken. Hij vindt het werk belangrijk voor de school en de buurt. ‘Het zorgt voor een mooie en veilige leefomgeving. De Piramide is een schoolvoorbeeld hoe dit moet!”

Onder toezicht van de school en trotse ouders werden vervolgens de diploma’s overhandigd. “Je neemt dit de rest van je leven mee als bagage”, besloot directrice Lizzy Heistek de korte ceremonie.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook